Adana'da Kepçe Operatörünü İşkenceyle Öldürüp Gömdüler

Adana'da 10 ay önce kaybolan bir kişinin, kadın ve define meselesi nedeniyle 3 gün boyunca işkence yapıldıktan sonra öldüğü, öldüren kişilerin ise dua ederek cesedi gömdüğü ortaya çıktı.
Güneri Köyü Çanaklı Allah Emniyet Müdürlüğü Cinayet 


Edinilen bilgiye göre, olay Adana'nın Kozan ilçesinde bir portakal bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, bir süredir işsiz olduğu öğrenilen kepçe operatörü 2 çocuk babası Şaben Yel, 7 Haziran 2012 ' de kayboldu. Ailesinin başvurusu üzerine polis harekete geçerken Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Yel ' in öldürülmüş olabileceği ihtimalinde durdu. Maktülün çevresindeki insanları ve ilişkilerini mercek altına alan polis, Güneri Köyü muhtarı Mustafa M. (45) ve Şaben Yel ' in, Meliha K. (32) ile ilişkisi olduğunu ve bu nedenden dolayı tartışıp birbirlerini tehdit ettiğini belirledi.

Soruşturmayı genişleten cinayet dedektifleri, Şaben Yel ' in, kaybolduğu gün son Nihat U. ' dan emanet aldığı araçla balık tutmaya gittiğini ve o andan itibaren bir daha haber alınamadığını belirledi. Yel ' in emanet aldığı araç 3 gün sonra Çanaklı TOKİ konutları yakınında plakaları sökülmüş halde terk edilmiş olarak bulunurken ifadesine başvurulan Nihat U., Yel ' in akıbeti hakkında bilgisi olmadığını söyledi ancak polis, konunun peşini bırakmadı. Yel ' in kaybolduğu günü, saat saat mercek altına alan polis, Yel ' in kullandığı aracın önünün kesilerek Zühtü Ö (27), Muhammed K. (32) ve Vahit Y. tarafından başka bir araca bindirildiğini belirledi.

Gözaltına alınan zanlılar suçlamaları kabul etmezken, polis, Yel ' in yasak aşk yaşadığı Meliha K., arkadaşı Hacer G. (39) ve muhtar Mustafa M. ' yi de gözaltına aldı.Polis, zanlıların Şaben Yel ' i Meliha K. ile olan ilişkisinden dolayı Mustafa M. ' nin talimatıyla kaçırdıklarını belirledi ancak zanlılar bu suçlamayı kabul etmedi. Çapraz sorguya alınan zanlılar, Şaben Yel ' i, define için kaçırdıklarını itiraf etti. Elleri ve ayakları bağlanan Yel ' e, definenin yerini öğrenmek için 3 gün boyunca işkence ettiklerini açıklayan Zühtü Ö. ve Muhammet K., 3 ' üncü gün sırtına kürekle vurdukları Yel ' in öldüğünü açıkladı. Yel ' i 3 gün boyunca otomobilin bagajında gezdirdiklerini ve her gün ayrı bir portakal bahçesinde işkence yaptıklarını anlatan zanlılar, “Amacımız öldürmek değildi” dedi.

Öldükten sonra Yel ' i, Tufanlı Köyü ' nün 1 kilometre dışındaki portakal bahçesine gömdüklerini anlatan Zühtü Ö. ' nün, “Ölünce çok büyük bir pişmanlık duyduk. Defnederken dua ettik. O günden beri her akşam onun için dua ediyorum, Allah ' tan beni affetmesini diliyorum” dediği öğrenildi.

Diğer zanlılar ise işkence ve cinayetle alakalarının olmadığını söyledi. Zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında Kozan Adliyesi ' ne sevk edildi.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı