47 Bin Tllik Çanta İşte Böyle Çalındı

Bahçelievler ' de tesettür giyim mağazasına müşteri rolünde giren yaşlı bir kadın, düğün alışverişine gelen ve içerisinde 47 bin TL değerinde altın bulunan bir kadının çantası ile kayıplara karıştı. Polis, eşkali tespit edilen şüphelinin izini sürerken yaşanan hırsızlık anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Polis Hırsızlık Zanlısı Bahçelievler Güvenlik Kamerası Çanta Hırsızı 


Olay, Bahçelievler ' de dün 15.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre tesettür mağazasına düğün alışverişi için gelen Leyla Altuntaş (48) alışveriş yaptığı sırada çantasını sandalyenin üzerine koydu. Bu sırada içeriye müşteri rolünde giren kimliği belirsiz yaşlı bir kadın, alışveriş telaşındaki Altuntaş ' ın dalgınlığından faydalanarak çantayı sandalyeden alarak işyerinden uzaklaştı. Olup bitenden habersiz olan Leyla Altuntaş ise bir süre sonra çantasını almak için sandalyeye yöneldi. Ancak çantasının yerinde olmadığını fark edince konuyu işyerindeki görevlilere iletti. Aranan çanta bulunmayınca işyerinin güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Hırsızın kamera kayıtlarına takıldığının fark edilmesi üzerine olay polise ihbar edilerek yardım istendi. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamera kayıtları üzerinden soruşturma başlattı.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Mağazada yaşanan olay işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde şüphelinin iş yerine girerek önce keşif yaptığı ardından kıyafetleri incelediği görülüyor. Ardından eline aldığı bir kıyafet ile sandalyedeki çantayı alarak gizleyen şüpheli kıyafeti yerine bırakarak hızlı adımlarla mağazadan ayrıldığı görülüyor. Kısa süre sonra çantasının çalındığını fark eden Altuntaş ise sağa sola koşuşturarak çantasını aradığı ve işyeri sahipleri ile birlikte dışarı çıkarak etrafa bakındığı gözleniyor. Görüntülerde işyerine tek çanta ile giren şüphelinin çıkışta içerisinde 20 altın burma bilezik ile 7 bin TL nakit para bulunan çantayla uzaklaştığı dikkat çekiyor.

Oğlunun nişan alışverişi için dışarıya çıktığını anlatan anne Leyla Altuntaş, “Olay saat 15.00 civarlarında meydana geldi. Alışveriş yaparken çantamızı sandalyeye asarak bırakmıştık. Düğün alışverişine çıkmıştık. Çantamda 20 tane bilezik,7 bin TL nakit para vardı. Çalan kadın 60 yaşlarında bir bayandı” dedi.

Olay sırasında işyerinde bulunan mağaza sahibinin kızı Şeyma Özcan ise “Saat 15.00 civarlarıydı. Ben müşteri ile ilgileniyordum o sırada şüpheli bir kadın girdi. Ben ona baktım. Dükkan içerisinde birkaç tur attıktan sonra müşterinin çantasını alıp çıkmış. Bu tarafta elbiselere bakar gibi yaptı ve diğer tarafta elbiseyi önüne tuttu ve çantayı alıp çıktı” diye konuştu.

Polis ekipleri, yaklaşık 47 bin TL civarındaki altınlarla birlikte kayıplara karışan şüpheli kadının yakalanması için soruşturma başlattı.
11 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı