35 Bin TL’yi Böyle Çaldı

Üsküdar'da, bir kişinin aracının üzerinde unuttuğu ve içinde yaklaşık 35 bin lira bulunan çantanın çalınma anı, çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Bir dürümcüde kurye olarak çalışan zanlı, çaldığı paralarla aldığı yarış motosikletiyle beraber gittiği asker eğlencesinde yakalandı.
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Hırsızlık Zanlısı Dolandırıcılık 


Olay, dün Üsküdar ' da Çamlıca Osmanlı Konaklarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre;.İ.A., otoparkta aracından indiğinde elindeki çantasını ön kaput üzerine bırakarak aracın diğer tarafından arka kapıya yöneldi. Buradaki işini hallettikten sonra da çantayı kaput üzerinde unutarak devam etti. Çantasını almak üzere geri geldiğinde ise yaklaşık 35 bin TL bulunan çantasını bıraktığı yerde bulamadı. İ.A. ' nın şikayeti üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Otopark güvenlik kamerasını inceleyen polis ekipleri, çantanın alınma anından hemen sonra bölgeden ayrılan dürümcü kuryesini araştırdı. Olayın gerçekleştiği saatlerde bölgeye servis yapan dürümcünün hangisi olduğunun belirlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Daha sonra bir dürücünün çalışanın olay saatinde serviste olup, servisini yaptıktan sonra iş yerinden izin alarak ayrıldı demesi üzerine tüm şüpheler Emre T. ' nin üzerinde toplandı. Üsküdar'da operasyon düzenleyen polis, bir arkadaşının asker eğlencesine giden Emre T.'yi burada gözaltına aldı. Paraların bir kısmı ile yarış motosikleti ve motorcu kıyafetleri aldığını itiraf eden Emre T., paranın geri kalan kısmını da sakladığı yeri polislere gösterdi.

Öte yandan Emre T. ' nin çantayı alıp kaçışı da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Aracının park ettikten sonra elinde çantayı aracın kaputuna koyan İ.A çantayı unutup uzaklaşıyor. Diğer taraftan gelen motosikletli kurye ise çantayı aracın üzerinde gördükten sonra uzanarak çantayı aracın üzerinden alıp kaçıyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Emre T. adliyeye sevk edildi.
22 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı