8 Eylül 2015 Salı

Son Söz 08.09.2015 Stüdyo Konuğu: Namık Sakık


Erkan Tan ' ın sunduğu ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın yorumlarıyla canlı olarak Beyaz Tv'de yayınlanan Son Söz adlı programın bugünkü konuğu HDP eski milletvekillerinden şu an Ağrı Belediye Başkanı olan Sırrı Sakık'ın Ağabeyi İşadamı Namık Sakık oldu.

Son Söz programında çarpıcı açıklamalarda bulunan Namık Sakık, konuşmasına başlarken ilk olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek tüm şehit ailelerine de başsağlığı diledi.
'Sakık' soyadının PKK ile eşleşmiş bir ailenin soyadı olduğunu ifade eden Namık Sakık, Erkan Tan'ın “Sizin o aileyle bir ilişkiniz var mı?” sorusuna “Ne demek, tabi kan bağımız var kardeşiz, ama ideolojimiz aynı değil” diyerek yanıtladı.

Sakık, açıklamasında kardeşi Sırrı Sakık ile aynı ideolojiyi paylaşmadıklarını belirterek bunun da gayet doğal olduğunu, insanların birey özgürlüklerinin var olduğunu ifade etti.

Namık Sakık, “Kardeşlerden biri HDP'yi savunabilir, biri AK Parti'yi savunabilir, biri hiç siyaset yapmayabilir, biri özgürce düşüncelerini söyleyebilir, ben bunlardan biriyim, benim yapım, ilk önce insanım, sonra müslümanım, sonra kürtüm, sonra Türkiyeliyim sonra dünyalıyım” dedi.

Namık Sakık'ın çok çarpıcı açıklamalarını videodan izleyebilirsiniz.

Sırrı SakıkSon SözNamık SakıkŞamil TayyarErkan TanBeyaz Tv