Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Aracın üzerine düştü

30 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Bursa’da, Uludağ eteklerinden rüzgarın sert esmesi sebebiyle yamaç paraşütüyle bir evin çatısına inen kişi, dengesini kaybedip yere düştü.

Hafif şekilde yaralanan paraşütçü hastaneye kaldırıldı.
Olay, Yıldırım ilçesi Çiçek Caddesi’nde meydana geldi. Bir fabrikada çalışan evli ve bir çocuk babası Ömer Sarışın, arkadaşlarıyla birlikte yamaç paraşütüyle Uludağ yamaçlarından inmek istedi. Reşat Nuri Güntekin'in ünlü eseri Çalıkuşu'ndaki öğretmen Feride'nin görev yaptığı Zeyniler köyüne gelen Sarışın ve arkadaşları, yaklaşık 800 metrelik yükseklikten paraşütü ile birlikte atladı. 1 saat havada kaldıktan sonra aşağıya inmek isteyen Sarışın, rüzgarın sert esmesi sebebiyle iniş alanı yerine bir evin çatısına inmek zorunda kaldı. Rüzgarın da etkisiyle paraşütün yeniden açılmasıyla sürüklenen Sarışın, seyir halindeki bir otomobilin üzerine düştü. Yaralanan Ömer Sarışın’a ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Sarışın’ın olayla ilgili ifadesine başvurdu. Ömer Sarışın, 112 Acil Servis Ambulansı tarafından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

RÜZGAR SEBEBİYLE DÜŞTÜM
Son 3 yıldır yamaç paraşütüyle inişler gerçekleştirdiğini belirten Ömer Sarışın yaşadığı ilginç olayı şöyle anlattı: "Arkadaşlarla sürekli inişler yapıyorduk. Zeyniler köyünden bir atlama gerçekleştirdik. Rüzgar sert estiği için sert olduğu için kanat ilerlemedi, olduğu yere çökmeye başladı.

Çatının üzerine mecburi iniş yaptım. Ben tutunmaya fırsat bulamadan paraşüt tekrar açıldı ve beni savurdu. Daha sonra aşağıdaki aracın üzerine düştüm. Araca yere düşerken ayağımla çarptım. Sadece ayağımda bir problem var. 5 dakika kadar yürüdüm. Darbeden dolayı bir ağrı var."

Bu arada, seyir halindeyken paraşütçünün düşerken farına zarar verdiği araç sahibi ise polislere olayla ilgili tutanak tutturdu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı