Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tutuklu gazeteciler

8 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 4. Yargı Paketi'nin çözüm süreciyle ilgisi olmadığını belirterek çalışmaların aylar önce başladığını söyledi.

İçeride bulunan tutuklu gazetecilere yönelik ise bir düzenleme bulunmadığını vurguladı. CHP ve MHP'yi daha sorumlu bir muhalefet yapmaya davet etti. BDP'den yapılan tutanak hırsızlığıyla ilgili ise Çelik, hırsızı biliyorlarsa hırsızın açıklanmasını istedi.AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Çelik, 4. Yargı Paketi'nin Meclis'e sevk edildiğini söyledi.

4. Yargı Paketi'nin çözüm süreciyle ilgisi olmadığını, aylar önce çalışmalara başlandığını dile getiren Çelik, herkesin kendine göre bir şey bulup bulmayacağını bilmediğini ifade etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM)Türkiye'nin en çok şikayet edilen ülkeden biri olduğuna dikkat çeken Çelik, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti.

Bu rahatsızlığı gidermeye yönelik, düşünce özgürlüğü sıkıntısını aşmaya dönük bir çalışma olduğunu vurguladı. AİHM'e 2012 yılı sonu itibariyle 16 bin 900 müracaat olduğunu anlatan Çelik, yargılama esaslarını içeren bir paket olduğunu ve 21 maddeden oluştuğunu söyledi.

İçerde bulunan tutuklu gazetecilere yönelik özel bir düzenleme olmadığını belirten Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarının yanlış anlaşıldığını, bu gazetecilere yönelik bir düzenleme olmadığını söyledi.

Şiddeti ve terörü, kaba kuvveti, tehdidi teşvik edici, meşru edici yazı ve açıklamaların suç olacağının altını çizen Çelik, sadece örgüt propagandası yaptığı için içeriye atılmış bir gazetecinin de bulunmadığına dikkat çekti. İfadelerin muğlak olmaktan çıkarıldığını ve suçun belirlendiğini anlatan Çelik, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

2B arazilerine yönelik de açıklamalarda bulunan Çelik, meselenin tahrik edildiğini ifade etti.

Birilerinin buradan siyasi rant devşirmeye çalıştığını dile getiren Çelik, geçmişte orada büyük bir kısmının işgalci göründüğünü ancak şimdi düzeltilmeye çalışıldığını söyledi.

İşlem bedeli alınmayacağını; ödemelerde faiz uygulanmayacağını kaydetti.

2B'den elde edilen gelirlerin bütçeyi denkleştirmek için kullanılacağı iddiaların doğru olmadığını vurgulayan Çelik, paranın tabi ve afet bölgeleri ile yeni orman alanlarının oluşturulması için kullanılacağını ifade etti.

Türkiye'nin orman fakiri bir ülke olduğunun altını çizen Çelik, 7.1 milyarın 5 milyarın ağaçlanmaya kullanması halinde yeşil anlamında büyük gelişme olacağını kaydetti.

İmralı veya çözüm süreciyle ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk başta yarım ağızla destek verdiğini ancak şimdi Ulusalcıların baskısıyla ağız değiştirdiklerini ve CHP'nin ipe un serdiğini vurguladı. "AK Parti'ye muhalefet edeyim, kamuoyunu yönlendireyim derken kendi çocuklarımıza yazık etmeyelim." diyen Çelik, "Bu anlamda bırakın elini taşın altına parmağını koymasını önemsiyoruz." dedi.

Çelik, MHP'nin tavrının belli olduğunu hatırlatarak ırkçı ve hakaret edildiğini söyledi.

Çelik, "CHP ve MHP'yi daha sorumlu bir muhalefet yapmaya davet ediyorum. Her yaptığımızı beğenmeyebilirler. O mübarek bayramlık ağzını falan da açmasınlar." şeklinde konuştu.

"HIRSIZI BİLİYORLARSA AÇIKLASINLAR"Suriyeli vatandaşların Türk vatandaşlığına geçirilmesine yönelik CHP'nin iddialarına Çelik, tepki gösterdi. Türkiye'de 300 bin bile değil 30 Suriyelinin vatandaşlığa geçmesi halinde herkesin bunu duyacağını dile getiren Çelik, CHP'nin siyaset üretmediği için dedikodu ürettiğini ve sonra buna kendisinin inandığını söyledi.

Vatandaştan oy alma gibi bir sıkıntılarının bulunmadığını ifade eden Çelik, sızdırmayla ilgili bir soruya da "BDP'den biri, hırsızlık olayı ise eğer, hırsızı biliyorlarsa arkadaşlar, hırsızı açıklasınlar. Bunu bir ahlaki bir mesele olduğu ve ahlaki olmadığını kendileri de ifade ediyor. Ahmet Türk'ün bu konuda açıklamaları var. Ben de katılıyorum." dedi.

"BDP'li milletvekilleri ile Öcalan ne konuşacaktı?" diye soran Çelik, herhalde abdestin, namazın faziletlerini konuşmayacaklarını kaydetti.

Çok hassas olunan bu süreçte kimsenin 'armudun sapı, üzümün çöpü' hesabı yapmamasını isteyen Çelik, akan kanın durması ve anaların gözyaşının dinmesini istediklerini ve çok zor bir işe talip olduklarını ifade etti.

Çelik, "Sızdırma ve azdırmalara kimse tevessül etmesin." şeklinde konuştu.

PKK'nın elindekilerin bırakacağını açıklamasının olumlu olduğunu belirten Çelik, en kısa zamanda ailelerine kavuşma temennisinde bulundu. Bu konuya ilişkin gerekli birimlerin çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Adalet Bakanı'nın İmralı'ya gidecek heyetle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Çelik, bu konuda önümüzdeki hafta dendiğini ancak net bir tarih verilemeyeceğini kaydetti.

Uludere raporuyla ilgili bir soruya da Çelik, muhalefetin bir itirazı varsa bir şerh koyabileceğini ve bunun üst kurulda görüşüleceğini ve oylanacağını hatırlattı. Raporu kendisinin de baştan sona okuduğunu anlatan Çelik, önemli tespitler yapıldığını ve raporu hangi gözle okunduğunun önemli olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturmanın da devam ettiğini ifade eden Çelik, suç duyurusunda bulunmaya gerek olmadığını çünkü bir soruşturmanın zaten yürütüldüğünü kaydetti.

Raporunda Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceğini anlatan Çelik, yargının bir karar vereceğini belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı