Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakanlar Kurulu

23 Şubat 2013 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 4. Yargı Paketi'nin Meclis'e gönderildiğini söyledi.

4. Yargı Paketi Bakanlar Kurulu'ndaki imzaların tamamlanmasının ardından Meclis'e gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından yapıldı.

Arınç, şunları kaydetti:

''Sayın bakanlarımız da bugün imzalarını atarak, tasarıyı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdik. Sanıyorum pazartesi gününden itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde olacak.

Öncelikle komisyonda görüşülecek olan tasarının yine önümüzdeki günlerde ivedilikle Genel Kurul'da görüşülmesini hepimiz bekliyoruz.

Yapmak istediğimiz konu genel bir düzenlemedir. Özellikle bildiri ve düşünce açıklamalarda veya propagandada şiddet unsuru yoksa, silaha yöneltmiyorsa, tehdit içermiyorsa her türlü açıklamanın serbest olacağı, en azından suç teşkil etmeyeceği esası getirilmektedir.''

İMRALI GÖRÜŞMESİ
Arınç BDP heyetinin yarın İmralı'ya yapacağı ziyarete de değindi. Konunun Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelmediğini kaydeden Arınç, '3 milletvekilinden oluşan ikinci bir heyetin İmralı'ya gitmesi söz konusu. Gittiklerinde ne konuşulacak bilinmiyor. Bakanlar Kurulu'nda görüşülmedi. Süreci sükunetle takip edip müdahil olmalıyız' diye konuştu.

'SİNOP VE SAMSUN'DAKİ OLAYLAR İÇİN GEREKEN YAPILACAK'
Sinop ve Samsun'da BDP'lilere karşı yapılan saldırı için 'fevkalade kötü bir olaydır' diyen Arınç, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını hatırlattı ve şöyle devam etti:

'Türkiye'nin her yerinde herkes siyaset yapabilmeli, düşüncelerini açıklayabilmeli. Televizyonlarda yer alan görüntülerden ve gazetelerde yer alan fotoğraflardan bazı grupların taşkınlıkları açık bir şekilde görülüyor. Emniyet güçleri bunları yapanları tespit etmede zorluk çekmeyeceklerdir. Sayın İçişleri Bakanı'mızın, olayların büyümesi konusunda ihmal olup olmadığı yönünde inceleme başlattığını biliyoruz.'


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı