Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bağış'tan Sadak'a ziyaret

18 Şubat 2013 Pazartesi günü yayınlandı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, BDP'li Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ı ziyaret etti.

Bakan Bağış, Kültür Merkezi'nde avukatlara yönelik düzenlenen seminerin kapanış ve sertifika dağıtım töreninin ardından Zevye Mezarlığı'ndaki aile kabristanını ziyaret etti. Daha sonra Siirt Belediyesi'ne geçen Bakan Bağış, BDP'li Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından kapıda karşılandı. Bağış ve Sadak daha sonra makama geçti.

Sadak, burada yaptığı konuşmada barış sürecinin önemine değindi. Halkın barış beklentisi içinde olduğunu ve akan kanın sona ermesini istediğini belirten Selim Sadak, ziyaretin zamanlamasının da önemli olduğunu söyledi.

Sadak, ''Sayın bakanımızın zamanlaması önemlidir. Buzların çözüldüğü, kışı yavaş yavaş geride bıraktığımız, ilkbahara kavuştuğumuz bugünlerde bu ziyaretin gerçekleşmesi önemlidir'' dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, daha önce de Başkan Sadak'ı ziyaret ettiğini hatırlatarak, ''Türkiye'de barış, kardeşlik ve huzurun yeniden yeşermesini istemeyen birtakım rant şebekeleri, maalesef ülkemizde yaşanan çatışmadan çıkar elde edebileceğini zanneden ve bu kargaşayı kendileri için fırsat gibi gören zihniyetler, aradaki ziyaretlerimizde bizim gelmemize mani olacak bir atmosferin doğmasına sebep oldu'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Dünya Kadınlar Günü'nde Siirt'e geleceğini kaydeden Bağış, ''bu ülkede anneler bir daha ağlamasın diyoruz'' dedi.

Başbakanın Siirt ziyareti öncesinde, kendisinin vali, milletvekilleri ve partisinin başkanı ile değerlendirmeler yaptığı gibi Siirt'in seçilmiş belediye başkanı ile de aynı konuları değerlendireceğini vurgulayan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bundan daha doğal bir şey olamaz. Ama hepimizin ortak paydası var. Biraz evvel başkanım söyledi.

Bu ülkede etle tırnak gibiyiz. Hepimiz kız almışız kız vermişiz, akraba olmuşuz acıları paylaşmışız, kederi paylaşmışız. Hiç unutmam rahmetli Babam İçin Siirt'te mevlit okuttuğumda başkanım da geldi camide benimle birlikte mevlit dinledi ibadet etti. Ortak paydalarımız farklılıklarımızdan çok daha fazla. Tabii ki her konuda yüzde yüz hemfikir olamayabiliriz. Ama ortak paydalarımızla birlikte ter dökebilmek, birlikte bu ülkenin kardeşlik dokusunu güçlendirebilmek, birlikte terör belasına son verebilmek için hepimizin üzerine düşen mesuliyetin gereğini yerine getirmemiz gerekir.

İnşallah sayın başbakanımızın çabaları ile devam eden bir süreç var, bir çözüm süreci var. Terör örgütünün silahı bırakma ve insanların yeniden huzura kavuşma süreci var. Başkanımın da söylediği gibi bu sürecin başarılı olması hepimiz için en elzem konu. Çünkü barışın olmadığı, huzurun olmadığı yerde hizmet de olamıyor. Hizmet olmayınca memnuniyet de olamıyor. İnsanların yarınla ilgili umutları olamıyor. Gönül isterdi ki Siirt'te çok daha fazla yatırımlar olsun ama maalesef bu coğrafyada yatırımcıyı kaçırmak için kimileri elinden geleni yaptı. Şantiyeleri bastı, insanları tehdit etti, birtakım saldırılar gerçekleşti. Biz onlar bir daha yaşanmasın, bu memleketin bütün insanları huzur içerisinde yaşasın istiyoruz. Bunun için de birbirimizi dinlememiz lazım, birbirimizle empati yapmamız lazım. Birbirimizin sorunlarını çözmek için uğraşmamız lazım. Bugün bunları başkanımızla değerlendirme imkanı bulacağım için mutluyum.''

Bakan Bağış, Türkiye'nin terör belasına son vermesi halinde ekonomik açıdan güçleneceğini ve şaha kalkacağını da vurgulayarak herkesin çok dikkatli, kararlı ve temkinli olması gerektiğini sözlerine ekledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı