Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sierra'nın cenazesi New York'ta

9 Şubat 2013 Cumartesi günü yayınlandı Sarai Sierra cinayetiyle ilgili polis her türlü ihtimali düşünüyor.

En güçlü senaryo ise katil, genç kadını evinde öldürdü, cesedi bilerek surların dibine atıp şüpheleri bölgede yaşayan evsizlere çekmek.

Polis Sarai Sierra cinayetini çözebilmek için internette iz sürüyor. Amerikalı kadınla sosyal paylaşım siteleri üzerinden arkadaş olan, fotoğraflarına yorum yapan, mesaj yazan herkesin ifadesine başvuruluyor.

Bu kişiler arasında en çok üzerinde durulan isimse Instagram'da @taylloo hesabı olduğu düşünülen, genç kadınla yüz yüze de görüşen Taylan K.. En çok mağdur olduğunu düşünen ise @tarkan1971 hesaplı Tarkan A.. Taylan'la karıştırıldığını söyleyen Tarkan “Tek suçum bir mesaj atmak” dedi.

Cankurtaran'daki tarihi surlarda 2 Şubat'ta cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra (33) cinayetini araştıran İstanbul polisi, kadının internetteki tüm izlerini araştırıyor. Polis şüpheli veya şüphelileri bulabilmek adına Sarai Sierra'yla yazışan herkesin teker teker ifadesini alıyor. Bu kişiler arasında en dikkat çekici isimse Taylan K.. Taylan K.'nin fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'da @taylloo hesabını kullandığı düşünülüyor. @taylloo hesabı genç kadın kaybolduktan sonra siliniyor. Poliste 6 saat ifade veren Taylan K., Sarai Sierra'yla internet üzerinden yazıştığını kabul edip, İstanbul'a geldiğinde bir barda görüştüklerini, hatta bar tuvaletinde seviştiklerini söylüyor. Sierra'yla birlikte gittikleri barı, oturdukları masayı bile polise gösteriyor.

ÜNİVERSİTE MEZUNU, İYİ AİLE ÇOCUĞU

Peki polisin sürekli irtibatta olduğu, kan ve sperm örneği aldığı Taylan K. veya @taylloo kim? 21 Ocak'ta kaybolan ve günler sonra cesedi bulunan Sarai Sierra'nın Instagram listesinde arkadaşı olan Taylan, şu ana kadar görüntülenemedi. Dün Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek soruşturmayla ilgili bilgi alan avukatı Özkan Polat ilk defa Taylan'la ilgili bazı bilgiler veriyor. Müvekkilinin sosyal çevresi geniş olan, üniversite mezunu, yüksek lisansını yurtdışında yapmış, bir süre yurtdışında yaşamış, iyi bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Avukat Özkan Polat, “Biz kendimiz gelerek olayla ilgili polise bilgi verdik. Bütün belgeleri polise teslim ettik” diye de ekliyor. Taylan K.'nin “Bar tuvaletinde seviştik” ifadeleri hatırlatıldığında ise “Müvekkilimle Sarai Sierra arasında duygusal bir bağ ve ilişki yok. Kısa süreli çay, kahve içmişler” yanıtını vermekle yetiniyor.

GALATA, SUR VE DEMİRYOLU FOTOĞRAFLARI

@taylloo hesabı her ne kadar Instagram'dan silinmiş olsa da, Google'da yapılan aramalarda o hesabın kullanıcısının profil resmine ve paylaştığı fotoğraflara ulaşılabiliyor. İstanbul'u fotoğraflamayı seven @taylloo'nun surlar, demiryolları ve Galata'yla ilgili birçok fotoğrafının olduğunu görmek mümkün. Bu mekanlar, aynı zamanda Sarai Sierra'nın son gün gezindiği mekanlar. Yazışmalara göre ikili 21 Ocak'ta Galata'da randevulaşıyor ama buluşamadıkları söyleniyor. İki çocuk annesi genç kadın o gün kayboluyor.

@TAYLLOO VE @SAHHRUDD İLE YAZIŞMA

@memyself_sarai hesabı olan Sarai Sierra, 12 Eylül'de Instagram'da Brooklyn'de çektiği köprünün fotoğrafını paylaşıyor. Fotoğrafın altına @taylloo'ya onun fotoğraflarını çok beğendiğini belirten bir mesaj yazıyor. Bu mesaja @sahhrudd hesaplı birinden “Gururumu okşadın” benzeri bir yanıt geliyor. @sahhrudd genç kadın İstanbul'a geldiğinde de fotoğraflarının altına “Sultanahmet'te misin”, “Taksim'de misin” gibi mesajlar atıyor. İnternette bazı forumlarda (websleuths.com gibi) yazılan yorumlara göre @taylloo ile @sahhrudd aynı kişi. Fakat bunu gösteren herhangi bir emare yok. Neticede Instagram açık bir site, üye olan herkes istediği fotoğrafın altına istediği yorumu yapabilir.

TAYLAN'LA TARKAN KARIŞTI

Polis Sarai Sierra'yla mesajlaşan herkesin ifadesini alıyor. Bu süreçte bazı kişiler ister istemez şüpheli gibi de görülebiliyor. Bunlardan biri de @tarkan1971 hesaplı Tarkan A.. Polise 2.5 saat ifade veren Tarkan A. Sarai Sierra'yla hiç yüz yüze görüşmediğini söylüyor. Tanışıklıkları, Sarai Sierra'nın İstanbul'a geleceğini söylediği bir mesajın altına “İyi eğlenceler” yazmasından öteye gitmedi. Instagram'daki bu konuşma ABD'deki forum sitelerine ve gazetelere de yansıdı. Tarkan A. da Taylan K. gibi bu vesileyle polisin değil ama sosyal medyanın olağan şüphelileri arasına girmiş oldu. Kendisine ulaştığımız finans sektöründe çalışan Tarkan A. “Yayınlanan yazışmalar benim. Fotoğrafının altına yaptığım bir yorum. Sarai Sierra'yı hiç görmedim, tanımam. İnternet başıma bela oldu” dedi.

POLİSE GÖRE CESET TAŞINDI

Sarai Sierra cinayetiyle ilgili polis her türlü ihtimali düşünüyor. En güçlü senaryo ise katil bar gibi bir yerde buluştukları genç kadını evinde öldürdü, cesedi bilerek surların dibine atıp üzerine battaniye örttü. Polise göre katil surların olduğu bölgeyi tanıyordu ve cesedi oraya atarak şüpheleri bölgede yaşayan evsizlere çekmek istedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı