Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yıldız 'Olayın örtbas edilmesi söz konusu değil'

10 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zonguldak'ta meydana gelen ve 8 işçinin hayatını kaybettiği maden kazası ile ilgili muhalefeti, açıklamalarında sorumlu olmaya davet etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TBMM AB Uyum Komisyonu'nda ‘Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı’nın görüşmelerine katıldı.

Görüşme öncesinde basın mensuplarının maden kazası ile ilgili sorularını cevaplayan Yıldız, kazayla ilgili 'sekiz ayrı kusur olduğu ve kazanın göz göre göre geldiği' şeklinde açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sorumlu davranmaya davet etti. Madenlerde riski en aza indirmek ve orada çalışanların iyi bir çalışma ortamında bulunması için gayret ettiklerini belirten Yıldız, "Orada otomatik kesiciler var, sensör alıcılar var ve normalde elektrik enerjisini kesen sistem var. Bütün bunlar çalışmış. Yüzde 4'lük metan gazı sınırıyla alakalı konuda gaz püskürmesinin olduğu yerde yaklaşık 5 -7 dakika önce binde 4'ler civarında olduğuna dair ölçümler var. Otomatik kumanda merkezinden bu ölçümlerin teyit edildiği, aralarındaki konuşma notları ve kayıtlar var. O yüzden benim tavsiyem şudur; ister iktidar, ister muhalefet, ister teknik arkadaşlar, isterse sivil toplum kuruluşlarını daha sorumlu olmaya davet ediyorum. Oradaki canlarımızla alakalı daha dikkatli konuşmaya davet ediyorum." dedi.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını hatırlatan Bakan Yıldız, olayda kimin kusuru varsa ona müsamaha gösterilmeyeceğini kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı