Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kaçak eşya operasyonu

2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, piyasa değeri 20 milyon lirayı bulan kaçak eşya ele geçirildi.

İstanbul Ambarlı Gümrük Limanı’nda düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 20 milyon lira olan 23 bin kaçak cep telefonu, 5 milyon kutu kaçak cinsel içerikli ilaç ve 2 bin çanta ve saat ele geçirildi. Liderliğini gümrük müşavirinin yaptığı iddia edilen 20 kişilik çete çökertildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları bir istihbarat sonrasında Ambarlı Gümrük Limanı’na operasyon düzenledi.

Çin’den gemi ile getirilen konteynerde yapılan incelemede, gümrük ve taşıma evraklarında şarj cihazı ve kulaklık olarak beyan edilen eşyaların içerisinden 23 bin cep telefonu, 5 milyon kutu cinsel içerikli ve zayıflama ilaçları ile 2 bin adet çanta, çok miktarda MP3 ve saat ele geçirildi. Yapılan operasyonlarda yurda kaçak olarak sokulmak istenirken yakalanan 23 bin adet kaçak cep telefonlarının tamamımın Telekomünikasyon Kurumu’na kayıtlı ve açık oldukları belirlendi. Şebeke elemanlarının kaçak cep telefonlarına eski cep telefonlarının İMEİ numaralarını kopyaladıkları öğrenildi. Operasyonda ele geçen zayıflama ilaçlarının içerisinde ise Türkiye’de kullanımı yasak olan ilaçlar olduğu belirtildi. Çalışmalar sonucunda son yılların en büyük kaçakçılık olayını gerçekleştiren şebekenin liderliğini Gümrük Müşaviri M.B.’nin yaptığı öne sürülürken 20 kişinin ise daha önceden kaçakçılık suçlamasıyla tutuklandığı kaydedildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı