Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sağlık çalışanına hukuki yardım

29 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı "Sağlık Bakanlığı Personeline Karşı İşlenen Suçlar Nedeniyle Yapılacak Hukuki Yardımın Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik", bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Bakanlığı Personeline Karşı İşlenen Suçlar Nedeniyle Yapılacak Hukuki Yardımın Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin, Sağlık Bakanlığı tarafından 28 Nisan 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Kasapoğlu, “Son günlerde sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet olaylarının önlenmesine yönelik olarak hazırlanan yönetmeliğe göre Sağlık Bakanlığı ve başlı kuruluşlarında çalışan tüm sağlık çalışanları ya da kanuni mirasçılarına sağlık hizmeti sunumu sırasında veya bu görevlerinden dolayı karşılaştıkları şiddet olayları için bakanlık ve bağlı kuruluşları taşra teşkilatı hukuk birimlerince kanuni yardım yapılabilecek. Yönetmelik hükümlerine göre sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçların adli mercilere bildirilmesinden öncelikli olarak sağlık kurum ve kuruluşunun yöneticisi sorumlu olacak. Ayrıca mağdur personel veya kanuni mirasçıları, görev yaptığı kurum veya kuruluş yöneticisine hukuki yardım talebinde bulunurlarsa bakanlık ve bağlı kuruluşları taşra teşkilatı hukuk birimlerince gerekli yardıma derhal başlanacak. Bakanlığımız tarafından da personele karşı işlenen fiillerin bildiriminin yapılacağı ve kayıtlarının tutulacağı bir sistem kurulacak ve tüm hukuki süreç Bakanlık Hukuk Müşavirliği tarafından da takip edilecek” dedi.

Tüm sağlık çalışanların yanında olduklarını belirten Kasapoğlu, “Samsun Sağlık Müdürlüğü olarak personelimize karşı görevlerinden dolayı işlenen fiiller karşısında şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada hukuki olarak bütün imkanlar kullanılacak ve personelimizin mağdur durumda kalmaması sağlanacak” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı