Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bahçeli, Ak Parti ve CHP'yi uyardı

28 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta grup toplantısındaki MHP'ye yönelik sözlerini eleştirdi.

Bahçeli, 'Bize edep, adap öğretmeye kalkışan Başbakan 'ın, her şeyden önce geçmişte şehitlere ve şehitliğe karşı sergilediği pervasızlığın ve saygısızlığın hesabını vermesi ahlaki bir tutarlılık olacaktır. Allah 'a hamd olsun ki, Milliyetçi Hareket 'in hiçbir mensubu şehide 'kelle', katile 'sayın' diyecek bir çürümüşlüğün tarafı ve kesimi olmamıştır. ' dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, akıllarından şehitliği ve şehit cenazelerini siyasetin dar mahzenlerine sıkıştırmak ve istismar etmenin geçmediğini ifade etti.

Bahçeli şöyle konuştu: 'Onların son yolculuklarında dini ve milli vecibemizi yapmak dışında da bir eğilimimiz ve tercihimiz katiyen bulunmamıştır. Bu çerçevede Başbakan Erdoğan 'ın, geçtiğimiz hafta bizi hedefine alan mesnetsiz ve temelsiz sözleri aslında kendi çarpık zihniyetinin yansımasından başka bir anlama gelmemiştir.
Bizim şehitleri ve şehit cenazelerini siyasi protesto gösterisine dönüştürdüğümüz, bunun da milli, manevi değerlerimiz ve şehitlerimizin aziz hatırası adına son derece çirkin, sorumsuz, edep ve adap dışı bir davranış olduğu Başbakan 'ın ağzından işitilmiştir. ' Başbakan 'ı geçmişte şehitlere ve şehitliğe karşı söylediği sözlerle eleştiren Bahçeli, 'Allah 'a hamd olsun ki, Milliyetçi Hareket 'in hiçbir mensubu şehide 'kelle', katile 'sayın' diyecek bir çürümüşlüğün tarafı ve kesimi olmamıştır. Başbakan Erdoğan, şehit cenazelerindeki milli sahiplenişten ve uyanıştan rahatsız olmayı bırakmalı, şehitlerimizin kanına giren canilerle kurduğu ihanet masalarının ve karşılıklı dostane diyalogların bedeline katlanmak için bugünden hazır olmalıdır. ' diye konuştu .

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ
Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan 4+4+4 eğitim sistemi görüşmelerine değindi. Bahçeli, AK Parti'nin 'üç dördün toplamıyla formülleştirdiği' milli eğitim sisteminde değişiklik yapılması hakkında kanun teklinin görüşmelerine başlanacağını belirterek, bu konuda MHP milletvekillerinin gerekli çalışmaları yaparak, görüş ve eleştirilerini demokratik adap ve seviye sınırları içerisinde milletin bilgisine sunacaklarını söyledi.

Bahçeli,şöyle devam etti: 'Dileğim AKP'nin inadından vazgeçerek uzlaşmaya yanaşması, ana muhalefet partisi CHP'nin sakin ve soğukkanlı bir şekilde demokrasinin ruhuna uygun hareket etmesidir. Milletimizin geleceğini fazlasıyla etkileme niteliğine haiz olan söz konusu kanun teklifinin aklıselimle ele alınması, duyarlılıkla harmanlanması ve diyalog kanallarını açık tutarak görüşülmesi millet iradesinin ve Meclisimizin saygınlığı bakımından elzemdir. '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı