Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türk filmi Afrika'da

13 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Türkiye'nin ilk uzun metrajlı animasyon filmi "Allah'ın Sadık Kulu: Barla", Afrika’da sinema severlerle buluştu.

Güney Afrika 'nın önemli şehirleri Johannesburg, Durban ve Cape Town 'da hafta sonu 3 gün boyunca günde 5 seansla gösterime giren filme, başta gurbetçi Türkler ve Hint kökenli Müslüman halk büyük ilgi gösterdi.

Filmi izleyenlerden Somali kökenli Yusuf Duran, “Film çok etkileyici idi, eğitici idi. Hizmetlerin nasıl başladığını görünce çok heyecanlandık. Ben bu filmden çok şey öğrendim ve benzer filmleri sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Gurbetçi bir bayan ise, “Çok güzel bir sinema idi. Güney Afrika 'da ilk defa Türk sinemasını seyretmek çok hoşumuza gitti. Filme çok yoğun ilgi vardı. İçerisi çok kalabalıktı, biz bile zor yer bulduk. İzlemeyen herkese izlemesini tavsiye ediyorum” dedi.

Cihan Haber Ajansı 'na (Cihan) konuşan Johannesburg Belediye Başkan Yardımcısı Reyhana Musajje, 'Mükemmel bir filmdi, bütün gençlerimizin bu filmi görmesini arzu ederdim. Bediüzzaman'ın hayatından çok şey öğrendik. ' sözleriyle görüşlerini aktardı.

Barla filmine medyanın da ilgisi büyük oldu. Cape Town 'un yüzyıllık gazeteleri Cape Times ve Cape Argus film hakkında ayrıntılı haberlere yer verdi.

Güney Afrika 'nın en önemli üç şehrinde cumartesi gününden beri gösterimde olan Allah 'ın Sadık Kulu: Barla, bugün 22.00 'da son kez izleyici karşısına çıkacak. Filmi şu ana kadar binlerce Afrikalı izledi.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı