Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Özel İletişim Vergisi

11 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Özel İletişim Vergileri'nin indirilmesi ile yaptığı açıklamalara netlik kazandırdı.

Şimşek, makinelerin birbiri ile haberleşmesine yönelik SIM kartlar üzerinde bir ücret vergisinin kaldırılmasının gündemde olduğunu kaydederek; “Cep telefonları ile yapılan görüşmelerde için alınan vergilerin indirilmesi için mali alan yaratmamız gerekiyor.” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Meslekte Birlik Platformu 1. Olağan Genel Kurulunun geçici toplantısında katıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Şimşek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım 'ın, “Özel iletişim vergilerinde indirim yapılacak.” yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, makinelerin birbiri ile haberleşmesine yönelik SIM kartları üzerinde bir ücretin bir verginin kaldırılması gündemde olduğunu söyledi.

Elektrik sayaçları olsun diğer tüm makinelerde artık SIM kartları kullanılmaya başlandığının altını çizen Maliye Bakanı Şimşek, bu durumun iletişim boyutu ile ilişkisi zayıf olduğunu ifade ederek, “Bu konuyla ilgili bir düzenleme üzerinde çalışıyorum. Ama genele ilişkin bir düzenleme için mali alan yaratmamız lazım. Yani benim yaklaşımımı biliyorsunuz ben birkaç sektör üzerinde vergi yükümlülüklerinin yüksek olduğunu belirttim. Bu vergilerin indirilip indirilmesinin ön koşulu önce imkan olacak, sonra bu imkanları belli önceliklere göre tahsiş edeceğiz. Diğer alanla ilgili henüz bitirilmiş bir çalışma söz konusu değildir.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı