Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Afganistan'da gösteriler

26 Şubat 2012 Pazar günü yayınlandı Afganistan'daki NATO üssünde Kur'an-ı Kerim yakılmasının ardından başlayan protestolar, bugün de devam etti.

Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Kunduz kentindeki BM karargahı etrafında toplanan göstericiler, taş atarak polisle çatıştı.

Binlerce kişinin toplandığı eylemde, polis BM karargahını korumak için önce havaya, sonra göstericilere doğru ateş açtı. Olaylarda en az 3 kişinin öldüğü, 47 kişinin ise yaralandığı tahmin ediliyor. Ayrıca şehirde bazı dükkanların ve araçların ateşe verildiği bildirildi. Göstericilerin, 'Amerika'ya ölüm ' ve 'Karzai'ye ölüm ' şeklinde slogan attıkları belirtildi.

Protestoculardan Hayrullah Derviş, 'Biz bu protesto gösterilerini yapmazsak yabancılar bizim dinimize ve Kur'an'ımıza her zaman saldırıp bizleri kendilerinin kölesi yapar. Müslümanlar bu tür saygısızlıklara göz yumarsa bunlar İslam'a ve dinimize saldırmaya devam edecek ve dinimizin kutsallarını hiçe sayacaklar. Bildiğiniz gibi Kur'an-ı Kerim, Allah tarafından Müslümanlara gönderilmiş kutsal bir kitaptır. Bu kitaba yapılan saldırıdan dolayı halkın da artık sabredecek ve susacak gücü kalmadı. Bu yüzdengösteri yapıyoruz ' dedi.

Kunduz Hastanesi Müdürü Doktor Said Muhtar da, 'Kunduz'daki protesto sonrasında hastanemize getirilen yaralı sayısı 17 olup her yaştan yaralı var. Fakat büyük bir bölümü gençlerden oluşuyor. Ayrıca hastanemize getirilen bir yaralı hayatını kaybetti. Yaralıların birçoğunun durumu kritik ' şeklinde konuştu NATO üssünde Kur'an-ı Kerim'in yakıldığının öğrenilmesinin ardından düzenlenen protesto gösterileri, bugün 5. gününü doldurdu. Gösterilerde şimdiye kadar 27 kişi hayatını kaybetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı