Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hüseyin Aygün serbest

15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı Terör örgütü PKK, pazar akşamı kaçırdığı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü serbest bıraktı.

PKK'lı teröristlerce kaçırılan CHP'li Hüseyin Aygün, serbest bırakıldı.

Kendisine yakın internet sitesine açıklama yapan PKK, Aygün'ün bugün serbest bırakılacağını açıklamıştı.

Aygün, kaçırıldıktan 48 saat sonra, kaçırıldığı bölgenin 6-7 kilometre uzağında serbest bırakıldı.

İFADE VERMEYİ KABUL ETMEDİ

Vali Taşkesen'in açıklamasının ardından bölgeden Hüseyin Aygün'ün savcıya ifade vermeyi kabul etmediği bilgisi geldi.

Edinilen bilgiye göre Hüseyin Aygün, serbest bırakılmasının ardından Torunoba, karakoluna giderek savcıyla telefonla görüştü.

Aygün'ün görüşmede "Ben milletvekiliyim, ifade vermeyeceğim. Gerekli açıklamayı daha sonradan yapacağım" dediği öğrenildi.

AYGÜN TUNCELİ'DE
Valinin helikopterle Tunceli'ye ulaştırılma teklifini reddeden Aygün, karayoluyla kente hareket etti. Aygün ve beraberindeki heyet saat 19.30 sıralarında Tunceli kent merkezine ulaştı.

Yolculuk sırasında Aygün'ü taşıyan konvoyun helikopter ile takip edildiği bildirildi.



CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, pazar akşamı 18.30 sıralarında Tunceli-Ovacık yolunu kesen PKK'lılarca kaçırılmıştı.

PKK aleyhinde de açıklamalarıyla tanınan Aygün'ün kaçırılmasından sonra sadece arama-tarama çalışmaları yapılmış, geniş çaplı bir operasyonu başlatılmamıştı. Güvenlik güçleri Aygün'ü tehlikeye atmamak için bu kararı aldıklarını açıklamıştı. Ailesi de operasyon yapılmamasını talep etmişti.





HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı