Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Annan: Suriye'de durum geri dönülmez noktada

31 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan, Suriye'deki durumun "karmaşık" olduğunu belirterek, binlerce kişinin hayatını kaybettiği şiddeti sona erdirmeye yönelik uluslararası girişimlerin yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

Ürdün temasları çerçevesinde bugün Ürdün Başbakanı Feyiz el-Taravne ve Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile bir araya gelen Annan, "Suriye meselesi karmaşık bir konu. Tüm dünya bu bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor" dedi.

Annan, "Krizin çözümüne yönelik elimizden geleni yapmamız ve sıkı şekilde çalışmamız gerekiyor. Krizin çözümüne yönelik tüm çabalarda, Surye halkının çektiği acıların sona edirilmesi öncelikli olmalıdır" diye konuştu.

Annan ayrıca, "Suriye'deki ölümlere son verebilmek için yoğunlaştırılmış uluslararası girişimlere ihtiyaç duyulduğunu" kaydetti.

Amman hükümeti, Suriye'de ayaklanmaların başladığı tarihden bu yana yaklaşık 120 bin Suriyeli'nin Ürdün'e sığındığını açıkladı.

Suriyeli mültecileri kabul etmesinden dolyaı Ürdün'e teşekkür eden Annan, Amman hükümetinin hoşgörülü tavrından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Annan, Suriye halkının ihtiyaçlarının unutulmaması ve yapılan her şeyin merkezine Suriye halkını koymanın çok önemli olduğuna dikkat çektiğini söyledi.

İki günlük Suriye ziyaretinin ardından Ürdün'e geçen Annan, bugün Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir araya gelecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı