Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

19 Mayıs kutlamaları

21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs'ın stat dışında kutlanmasının halkın yıllardan beri beklentisi olduğunu, bununla ilgili yapılan alternatif kutlamalara iltifat edilmediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Pakistan ve Kazakistan ziyaretleri öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Türkiye ile Pakistan'ın başta terörle mücadele olmak üzere her konuda dayanışma içerisinde olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "İki dost kardeş ülke olarak birbirimizin yardımına koşuyoruz. Sel felaketinde biz onların yardımına, Van depreminde de onlar bizim yardımımıza koştu. Ziyaretimiz ilişkileri daha da güçlendirecek." dedi.

Pakistan'ın ardından Kazakistan'da Astana Ekonomik Forumu'na katılacağını hatırlatan Erdoğan, forumun ardından çeşitli görüşmeler yapacağına dikkat çekti. Kazakistan'da Türk-Kazak iş forumuna da katılacağını ifade eden Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileri gitmesi için anlaşmalar imzalayacaklarını kaydetti.

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, alternatif 19 Mayıs kutlamaları ile ilgili bir soruya "Milletimizin yıllardır beklentisiydi. Değişikliği hazmedemeyenlerin yaptığı kutlamaların hacmi ortada. Demek ki millet bayram yapmak istiyor, dayatmalara pek iltifat etmiyor. Bu değişik kutlamalar, halkımıza bayram kutlaması yaşattı." diye konuştu.

"HAŞİMİ, ÜLKESİNE DÖNÜNE KADAR MİSAFİRİMİZDİR"

Irak'ın Basra kentinde Türkiye aleyhine yapılan eylemlerle ilgili bir soruya Başbakan Erdoğan, bunların aşırı uçların yaptığı saldırılar olduğuna dikkat çekerek, "Tabi böyle bir saldırıyı kabullenmek mümkün değil. Bununla ilgili Dışişleri Bakanlığı Irak Dışişleri ile görüştü. Iraklı yetkililer olayların faillerini yakalayacaklarını belirtip üzüntülerini dile getirdi. Biz de kendilerinden takipçisi olmalarını istedik." dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi'nin iadesi ile ilgili de Erdoğan, "Ülkemiz demokratik bir ülkedir. Özgürlüklerin egemen olduğu bir ülkedir. Uluslararası hukukun bağlamadığı bir noktada bizim adım atmamız mümkün değil. Haşimi, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak döneceği güne kadar misafirimizdir." diye konuştu.

"SINIR KAPILARINI KAPATMASI SURİYE'YE ZARAR VERİR" Suriye'nin sınır kapısını kapatması ile ilgili soruya Başbakan Erdoğan, kapıların açıldığını belirterek, "TIR ve kamyonlarımız geçişlerini yapmaya başladı.

Bu tür kapı kapatmalar Suriye'ye zarar verir. Buradan çok ciddi manada imkanlar elde ediyorlar. Böyle bir yanlışı devam ettirmeleri bizim farklı tedbir almamızı gerektirebilir. Anlık bir öfkeydi ve düşündüler, kapılar açıldı. Kapılar şu anda çalışıyor." açıklamasında bulundu.

"TERÖRLE KİMİN MÜCADELE ETTİĞİ AŞİKAR"

AK Parti Diyarbakır Kulp İlçe Başkanı'nın terör örgütü tarafından kaçırılması konusunda Başbakan Erdoğan, AK Parti'yi sandıkta, halk nezdinde mağlup edemeyenlerin, iradesini AK Parti istikametinde kullananları tehdit edip, kaçırıp sindirmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Konunun takipçisiyiz. Bu işin arkasındayız. Şırnak'ta da yine bir başkan yardımcımızı kaybettik. Daha önce Hakkari'de benzeri olayları yaşamıştık. Biz bunların karşısında sinmeyeceğiz. Bunların AK Parti'ye karşı yapılıp, CHP ve MHP'ye karşı yapılmaması manidar. Terörü karşı kimin mücadele verdiği aşikar. AK Parti bunlar karşısında asla sinmez ve attığı adımlardan geri dönmez." şeklinde konuştu.

"ULUDERE İLE İLGİLİ HABERLER UYDURMA"

Uludere iddialarıyla ilgili soruya Başbakan Erdoğan şöyle cevap verdi: "Bu konuyla ilgili başından beri açıklamalar var. Açıklamaların ötesinde Başbakan Yardımcımın gidişleri var. Eşim de aynı şekilde oraya gitti. Bu konuyla ilgili açıklamalarımız oldu. Biz bu işin istismarı peşinde değiliz. Adli ve idari süreçler başladı, atılması gereken adımlar atıldı. İstismarı peşinde olanlarla atışma içine girmeyeceğiz. Biz terörle mücadelede güvenlik güçlerimize belli bir izni vermişizdir, bunu kendi mücadele alanlarında kullanırlar ve kullanacaklardır. Nitekim orası da bir terör bölgesidir. Olay terör bölgesinde cereyan etmiştir. Görüntülerle ilgili söylenenler bunların hepsi uydurma haberlerdir. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı