Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'de Antalya gerginliği

10 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısında seçim krizi yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında Belediye Kültür Salonunda gerçekleşti. Geçen günlerde istifalarla boşalan encümen ve komisyon üyeliklerine seçimlerde CHP grubu aday göstermezken kararlar AK Parti ve MHP'nin oyları ile alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile CHP'li üyeler arasındaki tartışmalar meclis toplantısına yansıdı. Gündem maddelerine uygun yapılan Encümen, Ulaşım, İsim verme ve Kadın Erkek Fırsat eşitliği komisyonuna yapılan seçimlerde CHP grubu aday göstermedi.

Gürsel Karabayır'ın geçen mecliste yazılı değil sözlü istifasının dikkate alınmamasını talep eden CHP grubunun talebi kabul edilmedi. O gün bir grup kararı aldıklarını kaydeden Karabayır, şöyle konuştu: "Grubun adayı olmuştum. Grup arkadaşlarımçekilmemi rica etti. Benim yerime seçilen Mustafa Karaman da benim yerime encümen üyesi olmasının etik olmadığını söyledi.

Ben de istifamı geri alıyorum dedim. İstifamı dikkate alıyorsunuz, geri çekilmemi niye dikkate almıyorsunuz? Bir aydır encümen yapılıyor. Bir aydır benim ismim geçiyor. Görevimden istifa ettiğime dair yazılı bir dilekçem yok" CHP grubunun Gürsel Karabayır'ı aday göstermesine rağmen AK Parti ve MHP gruplarının da katılımı ile Akaydın'ın aday gösterdiği Kadir Alkış kullanılan 27 oydan 15'ini alarak encümen komisyonuna üye seçildi.

Seçimin ardından söz alan Gürsel Karabayır meclis üyelerini başkana biat etmekte suçladı. Oyların Antalya kamuoyuna hayırlı olmasını dileyen Karabayır, şöyle konuştu: "Sayın başkanın encümende beni ısrarla istememesinin nedenini öğrenmek istiyorum. Ben AK Parti oylarıyla seçilen CHP üyesi olmak istemem. Bana yakışmaz. Yapılanlar belediye başkanının demokratik meclis yönettiği anlamına gelmez, kendine biat eden meclis üyeleriyle çalışmak istediğinin açık örneğini sergilemiştir."

Suçlamaya cevap veren Murtaza Tamyürek ise "Geçen seçimlerde 17 oy almıştın. Orada bizim de oylarımız vardı. Bu sözleriniz bizi üzdü. Lütfen bizi kendi iç işlerinize karıştırmayın" dedi.

Bunun ardından yapılan diğer seçimlerde CHP grubu aday göstermediği için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti grubundan aday göstermelerini istedi. AK Parti grup sözcüsü Murtaza Tamyürek, yasalar gereği isimlerin CHP'den olması gerektiğini hatırlattı. Tamyürek'e cevap olarak Akaydın'ın "CHP'den gösterilecek aday mı var? Buyurun siz gösterin" demesinin ardından CHP üyeleri ile Akaydın arasında tartışma yaşandı. Bunun ardından Tamyürek'in CHP'li Erdem Armen'i aday göstermesi salondakahkahalara neden oldu.

Gündemin 4. maddesi olan Ulaşım komisyonuna seçimlerde Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen oyunu belli etmedi. Akaydın, çekimser sayacağını söylerken Evcilmen "Neden sayıyorsun?" şeklinde tepki gösterdi.

Buna karşılık olarak ise Akaydın, "Lütfen meclis terbiyesine uyun. Ne sayıp saymayacağımı sen öğretemezsin" diye karşılık verdi.Mecliste yaşanan tartışmaların ardından söz alan MHP Grup sözcüsü Reşat Oktay bu durumun çok üzücü olduğunu kaydetti.

Antalya halkına hizmet için seçildiklerini ifade eden Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada hizmet bekleniyor. Tüm meclis üyeleri benim için çok önemli. Şu görüntü Antalya'ya yakışmıyor. Son derece üzgünüm, hassasım. Biz bu ayıbı ortadan kaldıralım. Bütün komisyonlara seçilen arkadaşlarım istifa etsin. Bu şekilde Antalya'ya hizmet etmemiz mümkün değil, zarar veriyoruz"İsim verme komisyonuna yapılan seçimde ise Akaydın, Deniz Filiz'i aday gösterdi. CHP grubu 'Biz CHP olarak aday göstermiyoruz, Deniz hanım Akaydın'ın adayı' dedi.

Bunun ardından espri yapan Tamyürek de, "Siz hangi partiden, onlar hangi partiden" ifadelerini kullandı.

CHP'LİLER MECLİSİ TERK ETTİ
Komisyon üyelikleri seçimi sırasında bazı CHP'liler meclis toplantısını terk etti. Salonu terk eden ilk isim Mustafa Karaman ardından Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Edip Kemal Bahadır, Gürsel Karabayır ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen oldu. Gürsel Karabayır'ın salonu terk ettiği sırada seyirciler arasında bulunan ANET Genel Müdürü Ömer Apa, "Ne diye seçtiler sizi buraya? Geç bile kaldınız" diye tepki gösterdi. Karabayır'ın, "Asker olalım diye seçilmedim" demesi üzerine Apa,"Partinin askeri olma" diye karşılık verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı