Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Erdoğan IMF'yi Uyardı

11 Mayıs 2013 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin gerçeklere sırtını dönmekten vazgeçmesi gerektiğini belirterek, “AB ekonomik ve siyasi krizlerle, yabancı düşmanlığını tahrik eden ayrımcı siyasetle içine düştüğü bu bataklıktan bir an önce çıkmalıdır” dedi.

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın “81 İl, 81 Proje” isimli projesi kapsamında Avrupa Birliği Projeleri Festivali ve AB Eğitim Programları çerçevesinde 200 öğrencinin Avrupa'ya uğurlanması törenine katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, daha önce köyünden dahi çıkamamış olan gençlerin AB programları kapsamında Avrupa'ya gidebildiklerini belirterek, “2007-2013 döneminde ülkemiz AB'den 5 milyar Avro tahsis etmiş bulunuyor. Sadece AB fonlarıyla 35 şehrimizde katı atık depolama tesisi hayata geçirildi. Ankara-İstanbul hızlı tren hattının Köseköy-Gebze kesimine AB fonlarından yaklaşık 125 milyon Avro kaynak aktarıldı. Bu hattın çok büyük bir bölümü bu kaynakla yapılıyor. Sadece İstanbul'da bu fonlar aracılığıyla gerçekleşen projelerin tutarı 200 bin Avro'yu buluyor. Avrupa ülkelerinden 130 bin kişi bu sayede ülkemize geldi. Sadece bu yıl yine ulusal ajans programlarıyla Avrupa ülkelerine göndermeyi hedeflediğimiz vatandaşlarımızın sayısı 70 bin” şeklinde konuştu.

İstanbul'a belediye başkanı olduğu dönemde hayalleri olduğunu anlatan Erdoğan, “Şimdi bu hayalleri tek tek gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bunların en önemlilerinden bir tanesi ‘Marmaray'ı gerçekleştiremediler ama biz gerçekleştireceğiz' dedik ve inşallah 29 Ekim'de Marmaray'ı açıyoruz. Yüzyıllar öncesinden konuşulan bir proje. Ecdadımız konuşmuş bu projeyi. Ama gelenlerden hiçbiri bunu gerçekleştirememiş. Gerçekleştirmek bize nasip oldu. Bütün engellere rağmen bize nasip oldu. Eğer bizi yargı engellememiş olsaydı 4 yıl önce biz bunu açıyorduk. Bitmedi. Bunun güneyinde bir de ayrıca raylı sistem, bir de otomobil geçişi olan çift tüplü boğazın altından bir geçiş yapıyoruz. 2015'te de onu açacağız. Üçüncü bir aşkım daha vardı. O da ‘boğaza üçüncü köprüyü kurmak bize nasip olmalı' diyorduk. 29 Mayıs'ta üçüncü köprünün temelini atıyoruz. ‘Yüz milyon yıl kapasiteli dünyanın belki de bir numarası olacak havalimanını yapacağız' demiştik. Herkes bize gülüyordu. Biz para da vermiyoruz, para alıyoruz. KDV'si ile beraber burasının bize 25 yılda sağlayacağı getiri yaklaşık 30 milyar Avro. Kanalistanbul diyorduk. Bazı sevdiğim, onların da beni sevdiğine inandığım dostlarım bile ‘Sayın Başbakan bunu nasıl yapacaksın' diyordu. Kendilerine sadece şunu söyledim, ‘şu ana kadar nasıl yapılmaz denilen şeyleri yaptıysak, bunu da öyle yapacağız.'

Şu anda talepler gelmeye başladı.42 kilometre uzunluğunda, 500 metre civarında eniyle bir Kanalistanbul'u yapacağız. İhalenin öncesinde ve sonrasında çok güzel bir animasyonla bunu tanıtacağım. O zaman inanıyorum ki 76 milyon böyle bir kanala sahip olacağımız için ayrı bir mutluluğu yaşacaklar. Artık dünyada Panama, Süveyş kanalı varsa, hepsinin ötesinde Kanalistanbul var diye yürüyecekler. Bu millet yapar. Şimdi 100 milyon yıl kapasiteli havalimanını yabancılar değil, 5 tane Türk firması yapıyor. Artık Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen bunlar İstanbul'a cevap vermiyor. Onun için bu ihtiyaç bizi buralara getirdi” dedi.

Yassıada ve Sivriada'yı demokrasi ve özgürlükler adasına dönüştüreceklerini anlatan Başbakan Erdoğan, “Orada demokrasi aşığı bir Başbakan'a idam kararı verildi, iki bakan arkadaşının idam kararı verildi.Böyle bir mekanı müze haline getireceğiz. Orada oteller, çeşitli villalar, alışveriş yerleri, Sivriada'da 1500 kişilik kongre merkezini yapmak suretiyle, uluslararası toplantıları, sempozyumları yapabilecek şekilde Marmara'nın ortasında ada da böyle bir sembol kongre merkezini inşa edeceğiz. Onun da projesi tamam, yakında ihalesi yapılacak. Galataport'u engelledikleri için yapamadık, bugüne sarktı. Ama şimdi onu da yapacağız” diye konuştu.

Erdoğan, 92 yaşındaki Antalyalı Fatma Cenan Yaşargil'in ulusal ajans projesiyle iki kere Avrupa'ya gittiğini belirterek, “Bunu yapan 92 yaşında bir teyzemiz. Bir ulusal ajans projesinde yer alarak reçel ve turşu yapımını öğretmek için iki defa Avrupa'ya gitti. Bunu yapan 92 yaşında teyzemiz. Bu milletin annesi her şeyi yapar. Bu milletin anası Çanakkale'yi fethedenleri doğurdu” dedi.

Avrupa'nın en reformcu hükümeti olduklarını dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda hiçbir Avrupa ülkesinde, bizim ülkemizdeki kadar yoğun bir reform gündemiyle çalışan bir başka hükümet, bir başka parlamento yoktur. Biz ne istismar siyasetiyle milletimizi kandırdık, ne de AB'nin çifte standartları karşısında boynumuzu büktük. Diklenmedik ama dik durduk. Şu anda tartışmasız Avrupa'nın en reformcu hükümetiyiz. AB üyesi olmayı, birçok AB üyesinden daha çok hak eden biziz. Ancak bu gerçek de görmezden geliniyor ve bu gerçeklerin üzeri örtülmeye çalışılıyor. AB bu akıl tutulmasından bir an evvel kurtulmalıdır. AB ekonomik ve siyasi krizlerle, yabancı düşmanlığını tahrik eden ayrımcı siyasetle içine düştüğü bu bataklıktan bir an önce çıkmalıdır. AB bu yanlıştan artık kurtulmalıdır. Gerçeklere sırtını dönmekten vazgeçmelidir, gerçeklerle cesur bir biçimde yüzleşmelidir. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Türkiye artık 21. yüzyılın parlayan yıldızıdır” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı