Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Taksim meydanı ne durumda

30 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm süreciyle ilgili bilgilendirmenin Kandil’den ya da Abdullah Öcalan’ın mektuplarından değil Başbakan ve ülkeyi yönetenlerden gelmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs için Taksim’in yasaklanmasını da eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Roman vatandaşların programına katıldı.

Program sonunda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, insanların barışa susadığını kaydetti.

Türkiye’de huzur ve barış olmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Hiç kimsenin saçının teline zarar gelmemesini isteriz. Ülkemiz güzel bir ülke. İnsanlarımız barışa susamış. Ama bilmediğimiz bazı gelişmeler var. Vatandaşın kafasında ciddi kaygılar var.” dedi.

Bu kaygıları giderecek olanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çıkacak millete görüşmelerin, pazarlıkların ne olduğunu, hangi aşamaya gelindiğini millete açıklayacak. Biz bunu bekliyoruz. Sayın Başbakanın konuşması gerekiyor. Konuşmadığı takdirde olay tek boyutlu ve tek bir kanaldan halk bilgileniyor. Ya Kandil’den veya Abdullah Öcalan’ın mektubundan bilgileniyor. Bu doğru değil. Doğru olanı bu ülkeyi yönetenlerin bu süreci nasıl götürdüklerini halka anlatmalarıdır. Siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, halkın, sokaktaki sade yurttaşın süreçle ilgili kaygıları var. Bu kaygıların giderilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

‘Bu tür buluşmalar olmalı mı bu süreçte?’ sorusuna Kılıçdaroğlu, “Elbette olmalı. Bu ülkenin sadece Roman vatandaşları değil esnafları, sanayicileri, iş adamları, sendikacıları, işçileri, emekçileri onlar da bir araya gelmeli. Örgütlü toplum olmaktan korkmamalıyız. Sorunlarını özgürce dile getirebilmeliler. Bizler de siyasetçiler olarak çözümlerimizi onlara anlatmalıyız.” cevabını verdi.
'1 MAYIS TAKSİM’DE KUTLANSIN'
Taksim’in 1 Mayıs İşçi Bayramı’na kapatılması hatırlatılan Kılıçdaroğlu yasaklamanın yanlış olduğunu söyledi.

1 Mayıs’ın kavgasız geçmesini istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Özellikle siyasi iktidarın bu konuda toleranslı olması herhangi bir çatışmanın çıkmaması açısından çok önemlidir. Eğer hükümet bu konuda daha toleranslı olursa zannediyorum daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkar.” ifadelerini kullandı.
Taksim’in fiziki şartları hatırlatılan Kılıçdaroğlu, hükümetin toleranslı olması gerektiğini tekrarladı. İşçilerin nerede istiyorsa orada kutlama yapabilmeleri gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Taksim’de yapmak istiyorlarsa bu bir bayram gitsinler Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlasınlar. Bundan ötürü yasak getirmenin bir anlamı yok. Yasağın arkasında çatışma var. Çatışma doğru bir şey değil. Bayram havası içinde işçiler 1 Mayıs’ı kutlamak istiyorsa bırakın Taksim’de kutlasınlar. Kadıköy’de mi? Bırakın Kadıköy’de kutlasınlar. Ankara Sıhhıye’de mi? Bırakın orada kutlasınlar. Yani yasaklarla bir olayı engellemek mümkün değil. Yasak çatışma, huzursuzluk getiriyor. 21. yüzyıl Türkiye’sinde ülke yasaklarla yönetilmemeli.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı