Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de iç savaş

22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Suriye Halkının Dostları Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı için İstanbul’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John F.

Kerry, bugün düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleşmesi beklenen Gazze ziyaretini, Amerika olarak ertelemesi taraftarı olduklarını söyledi.

Bu sabah Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelen John Kerry, daha sonra basının karşısına çıkarak iki günlük ziyaretinin değerlendirmesini yaptı. Erdoğan’ın Gazze seyahati hakkında sorulan bir soruya cevap veren Kerry, “Biz her iki başbakanla da bu konuda konuştuk. Bunun bir takım sebepler nedeniyle ertelenmesi ve şu anda gerçekleştirilmemesi iyi olur dedik. Tabii ki, Başbakan istediği yere istediği zamanda gitmekte serbesttir. Ama bunun zamanlaması gerçekten kritiktir.” ifadelerini kullandı. Konuşmasına devam eden ABD Dışişleri Bakanı, bunu barış süreci bakımından önemsediklerini ve tarafların mümkün olduğu kadar dış etkiler olmadan ve sakin bir şekilde sorunları halletmeleri gerektiğini söyledi.

"SURİYE'DE MUHALEFETİ DESTEKLEMEYE KARARLIYIZ"
Suriye muhalefetini destekleyen diğer devletlerin temsilcileriyle dün bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı, en önemli hedefin tüm bu tahribatlara son verecek siyasi bir çözüm bulmak olduğunu ifade etti.

Kerry, “Biz muhalefeti desteklemeye kararlıyız; bu yüzden de ölümcül olmayan yardımı artırıyoruz, aynı zamanda istikrarlı ve demokratik bir gelecek için çalışıyoruz.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı