Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

4 gazeteciye izin

20 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Almanya'daki neonazi olayları ile ilgili, Alman mevkidaşına üzüntüsünü ilettiğini belirterek, "Terör konusunda iki ülke arasında işbirliğine gidilmesi önemlidir." dedi.

Almanya Yargıtay Başkanı Klaus Tolksdorf ise Almanya'daki Türk cinayetlerine ilişkin, "Gerçekten bu işi beceremedik. Güvenlik kurumları işini doğru yapsaydı bu cinayetlerin en azından bir kısmı engellenebilirdi." ifadelerini kullandı. Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen 6. Türk-Alman Yargıtayları Buluşması toplantısına katılan Yargıtay Başkanı Ali Alkan, yüksek mahkemeler arasında ilişkilerin gelişerek devam etmesi, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımının sadece senede bir kez yapılan bu konferansla sınırlı kalmamasını istedi. İlgili daireler arasında içtihat paylaşımı, hatta uzun süreli yerleştirme programları yapılmasının çok faydalı olacağına inandığını kaydeden Alkan, konuşmasında teröre de vurgu yaptı. Alman mevkidaşının Almanya'daki Türk cinayetleri ile ilgili üzüntüsünü dile getirmesine atıfta bulunan Alkan, Türkiye'nin yıllardan beri bu sorunla uğraştığını ifade etti.

Alkan, terör konusunda ülkelerin iş birliği yapmasının, terörün bitirilmesi için önemli olduğunun altını çizdi. Konuşmasında aile konusuna da değinen Alkan, zaman içinde toplum hayatında bazı değerlerin erozyona uğradığını anlattı. Alkan, "Aile içindeki kadına yönelik şiddet; özellikle fiziksel, duygusal, ekonomik ve cinsel alanda kendini göstermektedir. Kadına yönelik şiddet aile içinde mutlaka diğer bireylere, özellikle çocuklara olumsuz olarak yansıyacak ve çocuklarımız bunu geleceğimize de taşıyacaklardır. Şiddet ve kaba kuvvet acizliğin ve zalimliğin bir yansımasıdır. Kadına karşı şiddet sadece kadınların değil tüm toplumun sorunudur. Sorunun çözümünde kişisel ve kurumsal olarak hepimizin üzerine düşen görevler vardır. Kadın ile ilgili sorunlarda yargıya ilişkin olanları en kısa zamanda çözmeyi hedefledik.

Yargı sorunun çözümünde her türlü katkıyı yasal çerçeve içinde vermektedir, vermeye de devam edecektir. Kadına yönelik her türlü şiddete sıfır tolerans göstermekteyiz. Ancak bu sorun yargının tek başına çözeceği bir sorun değildir. Şiddetin sonlandırılması ya da azaltılması, kadının sorunlarının çözülmesi, insani değerlerin, bireyler arasında geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması ile mümkün olabilir." değerlendirmesinde bulundu. 'BU İŞİ BECEREMEDİK'Toplantının soru cevap bölümünde Almanya Yargıtay Başkanı Tolksdorf, basın mensuplarının Almanya'daki neonazi davası ile ilgili sorusunu cevapladı. Ülkesindeki kolluk güçlerinin tutumu ile ilgili çarpıcı bir tespit yanan Tolksdorf, " Hem kurum ve hem bireylerde hata yapıldığını biz de tespit ediyoruz. Gerçekten bu işi beceremedik. Güvenlik kurumları işini doğru yapsaydı bu cinayetlerin en azından bir kısmı engellenebilirdi. Kolluklarımızın yapısını da sorguluyoruz aynı zamanda." dedi.

Davanın uzun süre alacağı yönündeki eleştirileri de cevaplayan Tolksdorf, "Ceza davasında sadece orada suçlunun bireysel suçunu tespit edebiliriz. Suçlanan kişi ağır suçlarla karşı karşıyadır. Sadece o olayın araştırılması gerekir ki o zanlının durumu ortaya çıksın. O Zor bir görevdir. Bu bir pazıldır. Uzun sürecektir kapsamından dolayı." ifadesini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı