Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Üniversitelerdeki olaylar

12 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Diyarbakır’da 49 sivil toplum kuruluşu (STK) ortak açıklama yaparak Dicle Üniversitesi’nde meydana gelen olayların provokatif gelişmeler olduğuna dikkat çekti.

Çözüm sürecinden bazı mihrakların rahatsız olduğu vurgulanan açıklamada, herkes sağduyulu davranmaya davet edildi. Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi’nde bir araya gelen 49 STK, Dicle Üniversitesi'nde meydana gelen olaylara ilişkin sağduyu çağrısı yaptı. STK'lar adına açıklamayı okuyan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir-Sen) Diyarbakır İl Temsilcisi İbrahim Gökdemir, bölgede onlarca yıldır yapılan baskılarla halkın birbirine kırdırıldığını söyledi.

Gökdemir, devlet sisteminin Kürt halkına karşı yıllarca inkâr ve asimilasyon süreci uyguladığını ifade etti.

Çözüm sürecinin yaşandığını günlerde Dicle Üniversitesi'nde öğrenciler arasında meydana gelen olayları tehlikeli adımlar olarak değerlendirdiklerini belirten Gökdemir, yaşanan çatışmaların bölgede yeni bir provokasyonun fitilini ateşlediğini vurguladı. Bunun kavganın önüne geçilmemesi durumunda kötü sonuçların ortaya çıkacağını belirten Gökdemir, "Bölgeyi kasıp kavuracak bir fitne ateşinin körüklenmesine sebebiyet verecektir. Bölgemizde yaşayan her kesimi olumsuz şekilde etkileyecek, barış ve huzur ortamını dinamitleyecektir. Bunun en büyük zararını da geçmişte yaşadığımız gibi bölge halkı olarak bizler çekeceğiz.” dedi.

Bölgenin sakinleşmesinden rahatsızlık duyan karanlık mihrakların oyunlarına gelinmemesi gerektiğini dikkati çeken Gökdemir, üniversite gençliğini ileri sürüp ortamın terörize edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Türkiye'nin ve bölge halkının artık çatışmalardan yorulduğunu ifade eden Gökdemir, halkın huzur ve sükûnet ortamını istediğini kaydetti.

Gökdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Unutulmamalıdır ki özellikle bu süreçte atılacak her yanlış adımın büyük kayıpları ve menfi etkileri olacaktır. Bizler duyarlı 49 sivil toplum kuruluşların temsilcileri olarak yeniden bir çatışma ve şiddet ortamına sürükleyecek bu adımlardan fazlasıyla kaygı duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bölge milletvekillerinin tarafgir tutum takınma pozisyonuna girmemelerini, olayın siyasi tarafları olan BDP ve HÜDAPAR yetkililerini akli selim ile sükûnete davet ediyoruz. Gençliğimiz üzerinde etkili olduklarını düşündüğümüz tüm resmi ve sivil kuruluşları gençleri sakinleştirecek, muhtemel yeni olayları önleyecek önlemler almaya davet ediyoruz. Yaralanmalara neden olan saldırıları ve olayları büyütmek isteyen kışkırtıcı söylem ve davranışları kınıyoruz.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı