Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de savaşın 2. yılı

17 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Fatih’te, Cuma namazından çıkan yaklaşık 2 bin kişi Saraçhane Parkı'na yürüdü.

Burada yapılan eylemde, Beşşar Esed ve Baas rejimi protesto edildi. Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu’nun öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 2 bin kişi, Beşşar Esed ve Baas rejimini protesto etmek için bir araya geldi. Fatih Camii avlusunda cuma namazı kılan kalabalık daha sonra Fevzi Paşa Caddesi’ne indi. ‘Katil Esed Suriye’den defol’, ‘Yaşasın küresel intifada’, ‘Hama’ya selam direnişe devam’ ve ‘Şehitlerin kanı zalimleri boğacak’ yazılı dövizler taşıyan grup, sloganlarla Saraçhane Parkı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, Fevzi Paşa Caddesi Vezneciler istikametine araç trafiğine kapatıldı.Park içerisindeki program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Kurulan platformda Beşşar Esed ve Baas rejimini protesto eden konuşmalar yapıldı. Konuşmalar sık sık tekbir sesleriyle kesildi. Suriyeli muhalif isimler ile Suriye’den din adamları da programda çeşitli konuşmalar yaptı. Kalabalığa hitap eden yazar Ramazan Kayan, Suriye’de yaşanan vahşete dikkat çekti. Suriye halkına bütün Müslümanların yardım etmesi gerektiğini vurgulayan Kayan, hükümeti de yeterince destek vermemekle eleştirdi.

Kayan, Suriye halkının ülkede mezhep çatışması çıkartmak isteyenlerin umutlarını da boşa çıkartacağını ifade etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı