Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kuvvetler ayrılığı tartışması

8 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti iktidarı döneminde ortaya konulan bir çok projenin Danıştay engeline takıldığını belirterek, bu nedenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 'kuvvetler ayrılığı' eleştirisinden en büyük payı Danıştay'ın aldığını söyledi.

Arınç, "Bir şeyler yapılmak istenirken zamanında görüş belirtmemek suretiyle veya bazı ihaleleri veya satışları iptal etmek suretiyle Danıştay'ın bu konuda bir engel oluşturduğunu hepiniz şikayetlerden takip ediyorsunuz." dedi.

Arınç, Bursa'da yerel seçimin ardından açıkladıkları 100 projenin geldiği aşamaya ilişkin AK Parti Bursa İl Binası'nda basın toplantısı düzenledi.

Bursa için yaptıkları projeler hakkında bilgi veren Arınç, sağlık kompleksi konusunda yaşadıkları sıkıntıyı hatırlattı. Sağlık kompleksi için çeşitli yerler düşünüldüğünü belirten Arınç, Danıştay'ın kendilerine zaman kaybettirdiğini ifade etti.

Arınç, şöyle konuştu: "Bin 500 yataklı sağlık kompleksini tamamladık. Sağlık kampüsü ile ilgili olarak Danıştay’ın engelleri ile karşılaştık. Bu engelleri aşacağımıza inanıyoruz. Sayın Başbakanımızın kuvvetler ayrımı konusunda yaptığı eleştirilerde en yüksek payı Danıştay'ın bu konuda verdiği kararlar oluşturuyor. Bir şeyler yapılmak istenirken zamanında görüş belirtmemek suretiyle veya bazı ihaleleri veya satışları iptal etmek suretiyle bu konuda bir engel oluşturduğunu hepiniz şikayetlerden takip ediyorsunuz. Ama Bursa için yıllardan beri konuşulan ve vaatlerimizden de en önemli ağırlık noktalarında birisi olan sağlık konusunda bir Samanlı ve Otosansit düşünülürken yer bulma gayreti bize vakit kaybettirdiğini itiraf etmeliyim. Ancak şu andaki gelişmeler belli kurumlarla yapılan çalışmalar bin 500 yataklı Bursa dev sağlık kompleksinin, kısmet olursa Yunuseli'ne inşa edeceğiz. Hastanemizin temelini bu yıl atacağız.""TÜRKİYE'DE HUKUK HER ZAMAN HAKİM"Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nin bu yıl da bitirilmesini hedeflediklerini ancak hastanenin mühürlendiğini dile getiren Arınç, şöyle devam etti: "Bu hastane için mühürlenme olayı gündeme geldi. Türkiye hukuk devleti. Biz temel atıyoruz Sağlık Bakanlığı hastane yaparken 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın vefakar çalışanları' 'usulsüzlük var' diye araştırma yapmışlar mühürlemişler. Kabahat müteahhitte. Mühürler açılacak ve inşaat devam edecek. AK Parti döneminde hukuk her zaman hakim oluyor. Bir taraf böyle, bir taraf böyle. Herkes işini en iyi şekilde yaparsa evin önünü süpürürse her şey güzel olacak."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı