Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türkiye bisiklet turu

30 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, tamamlandı. Dereceye giren takımlara ve bisikletçilere ödüllerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, takdim etti.

Dereceye giren takımlara ve bisikletçilere ödüllerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, takdim etti.22 Nisan’da Alanya-Alanya etabı ile başlayan toplam 1174 kilometrelik 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün koşulan 121 kilometrelik İstanbul - Avrupa'dan Asya'ya etabı ile tamamlandı. Etabın birinciliğini Theo Bos, 2 saat 32 saniye 36 saniye ile alırken, turu Antalya –Elmalı etabında Genel Ferdi Klasman birinciliğine ulaşan Konya Torku Şekerspor’un Bulgar Bisikletçisi İvalio Gabrovski, 28 saat 48 dakika 10 saniye ile kazandı.Altı etapta Turkuaz Mayoyu sırtında taşıyan Gabrovski, “Bu mutlu anı ömrüm boyunca unutamam.” dedi.

Finiş alanına gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Ferdi Klasman Birincisi Konya Torku Şekerspor’un Bulgar Bisikletçisi İvalio Gabrovski’ye madalyası ve kupasını taktim etti. Dereceye giren diğer bisikletçilere de madalyalarını ve mayolarını veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, turun bu sene ilk defa İstanbul'da tamamlandığını ifade ederek, turun Türkiye'nin tanıtımına bulunduğu katkının önemine değindi. Cumhurbaşkanı Gül, gelecek yıllar da turun devam edeceğini dile getirerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.Bu arada Hollanda Konsolosluğu, Abdullah Gül'e bisiklet hediye etti. Gül, hediyeyi kabul ederek, bisiklet üzerinde basın mensuplarına poz verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı