Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Pozantı'da kötü muamele iddiaları

5 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, tecavüz, taciz ve işkence iddialarının odağındaki Pozantı M Tipi Çocuk Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret etti.

İncelemelerinin ardından konuşan Çelik, konuyla ilgili çok ciddi bir soruşturma yürütüldüğünü söyledi. Çelik, 'Herkes şunu bilsin hükümetimiz, partimiz bu konuda hassastır. Ortada bir kusur veya suç varsa mutlaka açığa çıkar. Ama sonuç olarak müfettişlerin raporunu beklemek lazım. ' dedi. Çelik, buradaki bütün çocuklarının pazartesi gününden başlayarak Sincan Cezaevi'ne nakledileceğini kaydetti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in meseleyle ilgili çok hassas ve dikkatli bir şekilde ilgilendiğini vurgulayan Çelik, mülki idare amirleri, savcı ve cezaevi yetkililerinin konuyu takip ettiğini dile getirdi. Aynı zamanda müfettişlerin uzman bir psikolog eşliğinde çocuklarla görüştüğünü hatırlatan Ömer Çelik, şunları söyledi: 'Onlar ne zaman çalışmalarını tamamlarlarsa, bir sonuca varılacak. Ona göre de gereği yapılacak. Ama şu aşamada buradaki çocukların hepsi Sincan 'daki cezaevine nakil edilecek. Bu konuda bir spekülasyon yapılıyor. O da çocukların Sincan 'da çocukların tek kişilik odalara yerleştirilmesi 'tecrit gibi ' yaftalanıyor. Bunun tecritle bir alakası yoktur. Çocuklar bütün bir gün oda da tecrit edilmeyecekler. Sadece geceleri tek başına, kendilerini güvende hissetmeleri için bir odada kalacaklar. '

Sincan Cezaevi 'nin aslında bir eğitim evi işlevi göreceğine işaret eden Çelik, çocukların burada gündüzleri spor yapacağını, pedagog, sosyal yardım uzmanı ve psikologlar eşliğinde yeteneklerini geliştireceklerini vurguladı. Çelik, “Sincan 'da çocuklar akşamları tek kişilik odalarına dönecek. Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren başlayacak. 280 kişi kapasiteli cezaevindeki yaklaşık 201 mahkûm en kısa zamanda taşınacak. Netice itibariyle Pozantı Cezaevi 'nin statüsü de değişmiş oluyor. Çıkan haberlerden dolayı çocukların daha fazla travma yaşamaması için Adalet Bakanlığı böyle bir tasarrufta bulunuyor. Herkes şunu bilsin; hükümetimiz, partimiz bu konuda hassastır. Ortada bir kusur veya suç varsa mutlaka açığa çıkar. Ama sonuç olarak müfettişlerin raporunu beklemek lazım. Hemen bir hükümde bulunmamak gerekir. En kısa sürede iddiaların aydınlığa kavuşmasını bekliyoruz.”şeklinde konuştu. Tutuklu ve hükümlü de olsa bu çocukların devletin ve milletin emaneti olduğunun altını çizen Çelik, çocukların tekrar hayata kazandırılması için yapılan çalışmaları takip edeceklerini vurguladı.

SİNCAN CEZAEVİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Müfettiş raporlarının kamuoyu ile paylaşılacağını anlatan Çelik, “Önemli olan çocuklardır. Haberlerin gölgesi altında onların daha fazla travma yaşamasına izin verilemez. Ailelerde böyle bir sonuca varmış olabilir. Bu çok hassas ve insani bir soruşturmadır. Öyle ya da böyle bizlerden çok müfettişlerin vardığı sonuçlar önemli. Biz zaten kendimiz bir şey tespit etsek, kamuoyu ile paylaşırız. Bu sebeple çocukların Sincan 'a nakli ve o eğitim merkezinde pedagogların gözetiminde eğitim faaliyeti içinde olmaları onların geleceği bakımından çok önemlidir.”diye konuştu.

Pozantı Cezaevi 'nin çocukların eğitimi bakımından Sincan Cezaevi 'nin sahip olduğu özelliklere sahip olmadığını aktaran Çelik, 'Çocukları düşünmek lazım. Burası da zannedersem çocuklar gönderildikten sonra yetişkin tutukevi ve cezaevi olarak kullanılacak. Tarsus civarında çocuklar için bir cezaevi yapılma planı söz konusu. Kuşkusuz Adalet Bakanlığımız tüm bunları takip ediyor. Çocukların pedagojisi ve psikolojisi açısından Sincan Cezaevi çok gerekli bir şey, buna karşı çıkmamak lazım. ' ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı