Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Arap Birliği Zirvesi

29 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Arap ekonomi ve ticaret bakanları, Irak'ın başkenti Bağdat'ta toplandı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ve dönem başkanı Irak Ticaret Bakanı Bekr Hasan başkanlığında perşembe günü gerçekleşecek Arap zirvesi öncesi Arap Birliği ekonomi ve ticaret bakanları bir araya geldi. Bakanlar, ekonomi, ticari ilişkiler, turizm, su, tabii afetler ve çocuk haklarını masaya yatıracak. Zirveye 11 liderin katılması bekleniyor. Arap baharının ardından Tunus, Mısır, Libya ve Yemen'in yeni liderleri katılacak.

Irak, 22 yıl sonra Arap zirvesine ev sahipliği yapıyor. Irak hükümeti zirve için 500 milyon dolar bütçe ayırdı. Zirve boyunca Irak genelinde 3 gün tatil ilan edildi. Güvenlik tedbirleri artırıldı. Zirvenin yapılacağı saray ve otel çevresinde adeta kuş uçurulmuyor.

Bu arada Türk firması Rixos Otel, zirve in otel ve yemek organizasyonu işlerini yürütüyor. Organizasyonda 2 bin 500 Türk hizmet veriyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı