Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sivil Şehit Düzenlemesi

28 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve şehit ailelerinin tepki gösterdiği 'sivil şehitlik' kavramına açıklık getirdi.

Şahin, yapılan düzenlemeyi terör nedeniyle mağdur olan sivil insanlara sahip çıkma çabası olarak niteledi. Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te ilk olarak Gaziantep Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Şahin, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Şahin, son günlerde şehit ailelerinin tepki gösterdiği ‘sivil şehitlik’ yasa tasarısı ile ilgili, “Bir yarayı tam tedavi etme yaklaşımında ve büyük devlet, büyük düşünen devlet, iyi gününü kötü gününü paylaşan, paylaşmayı başaran millet olmanın göstergesidir. Başka bir şey değildir yapılan.” dedi.

Gündeme gelen ‘sivil şehitlik’ konusuna şehit ailelerinin tepki göstermesiyle ilgili sorulan bir soruya ise Şahin, “Şehit yakınlarımızın buna tepki göstermesini ben bir ‘yanlış anlatımdan’ kaynaklandığını düşünüyorum.” cevabını verdi.Türk toplumu olarak heyecanlı bir yapıya sahip olduğumuzu ifade eden Şahin, “Terör yapılanmasının mağduru olarak, hayatını kaybeden insanlarımız var. İnanıyoruz ki belli durumlardaki ölümler de şehitlik hükmündedir, inancımıza göre. Günahsız bir şekilde masum bir şekilde hayatını kaybeden bu insanlarımızın toplumda açtığı yaralar var, onlara devlet olarak, toplum olarak daha farklı ve yakın bir sahiplenmenin içerisinde olmalıyız. Bu mecburiyet ortaya çıktı. Bunların da terörün doğrudan mağduru olarak sahiplenilmesi gerekiyor. Yani yarayı sararken yaranın yanındaki diğer yaraları da toplumumuzdaki açılmış olan diğer yaraları da yani toplumumuzda açılmış diğer yaraları da sarma yaklaşımıdır. Onun ötesinde bir yönü yoktur. Şehit yakınlarımızın buna tepki göstermesini ben bir ‘yanlış anlatımdan’ kaynaklandığını düşünüyorum.” diye konuştu.

Yasa çıktığında her şey daha açık bir şekilde ortaya çıkacağını ifade eden Bakan Şahin, “Yasa çıktığında her şey daha açık bir şekilde ortaya çıkmış olacak. Ve bir komisyon oluşacak. Hangi durumda hangi şekilde mağduriyeti sonucu şehitliği sonucu onun yakınları şehitlik imkânlarından yararlanması konusuna ilgili komisyon karar vermiş olacak. Hani biraz bekleyip görürsek doğru yaptığımızı, iyi yaptığımızı hep birlikte fark edeceğiz. Yani bir yarayı tam tedavi etme yaklaşımında ve büyük devlet, büyük düşünen devlet, iyi gününü kötü gününü paylaşan, paylaşmayı başaran millet olmanın göstergesidir. Başka bir şey değildir.” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı