Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

2012 Erguvan yılı

27 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, '2012 Erguvan Yılı' etkinlikleri kapsamında, Eyüp’te erguvan fidanı dağıttı.

İstanbul'da 100 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini belirten Eroğlu, vatandaşlara fidan dağıttıktan sonra Eyüp Meydanı'nda ağaç dikti. Bakan Eroğlu, törenin ardından Eyüp Belediyesi’nin aldığı yeni temizlik araçlarından birinin deneme sürüşünü de yaptı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eyüp Sultan Meydanı’nda, “2012 Erguvan Yılı” etkinlikleri kapsamında düzenlenen erguvan fidanı dağıtım ve dikim törenine katıldı.

Eyüp Sultan Camii’nin önünde düzenlenen törende, mehter takımının verdiği konseri dinleyen Bakan Eroğlu, daha sonra vatandaşlara hitap etti. Eyüp’de yaşanan değişim ve dönüşüme dikkat çeken Bakan Eroğlu, Eyüp’ün Haliç kokulu yılları geride bıraktığını söyledi.

Bakan Eroğlu, “Burada oturanlar bilir. Yaz aylarında Haliç'e 3-5 kilometre mesafedeki vatandaşlar camlarını açamazdı. Bazı vatandaşlar camlara ıslak bezler koyardı, koku içeri gelmesin diye. Evlerin odaları kokardı. Biz, Haliç Köprüsü ya da Galata Köprüsü'nden geçerken 1-2 kilometre önceden arabanın camlarını kapatır, burnumuzu tıkayarak geçerdik. 1997 yılını Haliç yılı ilan ettik. Ve çok şükür bu sorunu çözdük.” dedi.

Eroğlu, 2012 Yılı’nı 'Erguvan Yılı' ilan ettiklerini ifade etti.

“Eskiden beri boğazın iki yakasında, baharda erguvanlar açar ve muhteşem bir güzellik verirdi. Bu kampanya ile 100 bin erguvan dikilmesi talimatını verdim. Bugün Eyüp Sultan’da 10 bin erguvan fidanını vatandaşlara dağıtıyoruz. İstanbul’u, bu yıl inşallah erguvanla yeniden buluşturuyoruz. Hedefimiz, şu dünyanın incisi İstanbul’u çiçek gibi yapmak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlara erguvan fidanı dağıtıldı. Konuşmaların ardından vatandaşlara fidan dağıtan Eroğlu, Eyüp Sultan Meydanı’nda fidan dikti. Bakan Eroğlu daha sonra, Eyüp Belediyesi’nin aldığı yeni temizlik araçlarını hizmete soktu. Eroğlu, bir çöp aracının direksiyonuna geçerek, deneme sürüşü yaptı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı