Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Davutoğlu Brüksel'de

24 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Orta Asya'da baharın müjdecisi olarak bilinen Nevruz Bayramı, Avrupa Birliği’ne başkentlik yapan Brüksel’e taşındı.

Bu yıl Uluslararası Nevruz Şenliklerine ev sahipliği yapan Tacikistan’ın Nevruz resepsiyonuna çok sayıda davetli katıldı.

Nevruz resepsiyonunda Avrupa Birliği, NATO ve diğer uluslararası kurumların temsilcileri davet edildi. Resepsiyona katılan davetliler yöresel müzik eşliğinde ülkelerin milli yemeklerin tadını bakma fırsatı buldu. Brüksel’de bulunan tarihi Koloni Sarayı’nda gerçekleştirilen Nevruz resepsiyonuna Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’nın yanı sıra Azerbaycan, Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmensitan’ın ikili ve NATO büyükelçileri iştirak etti. Tacikistan Büyükelçiliği ayrıca, Fransa’daki Tacik diasporası ile birlikte 25 Mart'ta Paris Eyfel Kulesi yanında da bir etkinlik düzenleyecek. Nevruz, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından oybirliğiyle alınan kararla uluslararası bayram statüsü kazanmıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı