Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

5 ay sonra ilk yurtdışı ziyareti

23 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Nükleer Güvenlik Zirvesi için gidecekleri Güney Kore'de ikili görüşme yapacak. Görüşmede nükleer güvenlik konularının yanı sıra Suriye, İran ve diper bölgesel güvenlik meseleleri ele alınacak.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Nükleer Güvenlik Zirvesi için gideceği Güney Kore'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşme yapacağı bildirildi.

Obama'nın Güney Kore programıyla ilgili telekonferans yoluyla basın brifingi veren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Başkan Obama'nın Güney Kore'de yapacağı ikili temaslar kapsamında 25 Mart'ta Başbakan Erdoğan ile görüşeceğini belirtti.

Rhodes, bu görüşmenin, Obama'ya, Başbakan Erdoğan ile ''Nükleer Güvenlik Zirvesi gündeminin yanı sıra, Suriye'de demokrasiye yönelik dönüşüme olan ortak bağlılıkları, Ortadoğu ve Kuzey Afrika boyunca ekonomik ve siyasi reformlara verdikleri destek ve İran ile diğer bölgesel güvenlik konularının da aralarında yer aldığı bir dizi bölgesel güvenlik meseleleri üzerinde yakın istişareye devam etme fırsatı sağlayacağı'' kaydetti.

Öte yandan Başbakanlık kaynakları da görüşmeyi teyit etti.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı