Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

2 Türk gazeteci kayıp

15 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Milat Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, Suriye'ye giden Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'dan 5 gündür haber alınamadığını ve arkadaşlarının hayatlarından endişe ettiklerini söyledi.

Milat Gazetesi'nde çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ali Adakoğlu, Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un durumlarıyla ilgili bilgi verdi. Adem Özköse'nin iyi bir savaş muhabiri olduğunu ve bölgeyi iyi bildiğini belirten Adakoğlu, 'Özköse kameraman Hamit Coşkun ile 5 Mart'ta Hatay'dan Suriye'ye giriş yaptı. En son 10 Mart günün telefonla irtibat kurduk. İdlib şehrinde olduklarını ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi. O günden beri arkadaşlarımızdan haberalamıyoruz. Hayatlarından endişe ediyoruz ' dedi.

Türk gazetecilerin tek amaçlarının dünyaya Suriye'de yaşanan olayları anlatmak olduğuna dikkat çeken Adakoğlu, arkadaşlarının akıbeti konusunda Dışişleri Bakanlığı'nın girişimlerde bulunduğunu ve en kısa zamanda olumlu bir haber almayı ümit ettiklerini ifade etti.

Basın toplantısına katılan Mazlumder İstanbul Şubesi Koordinatörü Demet Tezcan, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay ve gazeteci Nevzat Çiçek de hayatlarından endişe ettikleri arkadaşlarının bir an önce Türkiye'ye dönmeleri için gerekli girişmelerin yapılması gerektiğini vurguladı


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı