Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

86 yıl sonra ortaya çıkan gerçek

5 Şubat 2012 Pazar günü yayınlandı İskilipli Atıf Hoca idam edilişinin 86.yıldönümünde anıldı. Ankara Ulucanlar Cezaevi'nde düzenlenen anma programına çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Atıf Hoca`nın mezarını ortaya çıkaran Mehmet Sılay, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan ve Mazlum-Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İskilipli Atıf Hoca`nın yaşayışı ve idama gidiş sürecini anlattı. Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan, Atıf Hoca`yı idama götürenlerin O`nun arka planına karşı bir operasyon yaptıklarına dikkat çekti. Doğan o dönemde bütün yolların tutulduğu, konuşma ve ifade hürriyetinin ortadan kaldırıldığını belirterek, 'Orada yapılan, arka plana karşı yapılan bir operasyondur. Savcı 3 yıl istiyor. Hakim idam hükmü veriyor. 'şeklinde konuştu.

Bu milletin Atıf Hoca`yı unutmadığını, yüksek sesle söylediklerini vurgulayan Doğan, 'Millet onu unutmadı, unutmayacak. Unutursak adalete, hakka olan bağlılığımızı unuturuz. Atıf Hoca boşuna ölmedi, o zaman zannedildiki Atıf Hoca ölünce onunla birlikta olanlar yok edilir, her şey biter; hak, adalet çuvala girer. Öyle olmadığını bugün gösterdiniz. 'dedi.

Atıf Hoca`yı bundan sonraki yıllardada unutmamanın boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Doğan, 'Biz mazlumları anıyoruz. Ama bu ülkede ve dünyanın her tarafında da zalimleri hatırlayanlar var. Onları yüceltmek isteyenler var. O zalimin adını Yenimahalle Belediyesi bir parka verdi. Bundan çok rahatsızım. Ümit ediyorum ki bundan sonra gelen yönetim o parkın adını değiştirir. Çünkü bu başkandan böyle bir değişiklik beklemek pek mümkün değil. 'eleştirisinde bulundu.

Doğan, Atıf Hoca`nın kemiklerinin bulunduğu Şafak Tepe parkının adının İskilipli Atıf Hoca parkı olarak değiştirilmesi gerektiğini de belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Ulucanlar Cezaevi girişinde Kur`an-ı Kerim okundu. Anma etkinliğinin ardından bugün müze olarak kullanılan ve Atıf Hoca`nın da kaldığı koğuşu gezen vatandaşlar, Atıf Hoca`nın eşyaları hakkında bilgi aldı.  


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı