Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Uludere olayının 1. yıldönümü

28 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Uludere'de yaşanan olayda hayatını kaybedenler için İstanbul'da anma programı düzenlendi.

Garaj İstanbul'daki düzenlenen anma programına, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Milletvekileri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, bir yıl önce hayatın Uludere'de durduğunu ifade eden BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, ''Uludere'yi unutturmayacağız. Olayın faillerini ortaya çıkaracağız. Canlarımızın da sonsuza kadar yaşayacağını, inanıyorum. Hepsini saygıyla anıyorum” dedi.

Programda konuşan BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise, “Uludere’de yaşanan olayın ardından Türklerle Kürtler arasında Türküye Cumhuriyeti devleti altında bir ortak yaşam hayalinin havaya uçtuğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Uludere'de meydana gelen olayda hayatını kaybedenlerin anıldığı program slayt gösterisi ve mini konser ile sona erdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı