Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

8. Avrasya İslam şurası

20 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmaların neden olduğu sivil ölümlerin önüne geçilemiyor. En son olarak İsrail savaş uçaklarından ateşlenen bir füze, Gazze’de iki katlı bir binayı havaya uçurdu. Hava saldırısında Filistinli bir ailenin 12 üyesi öldürüldü.

İsrail'in 6 gündür aralıksız sürdürdüğü saldırılarda Gazze'de ölenlerin sayısı 91'e, yaralı sayısı da 736'ya yükseldi.

Ortadoğu’da İsrail ordusu ve Gazze’nin yönetimindeki Hamas arasında geçtiğimiz hafta patlak veren şiddet, yine sivillerin hayatına mal oldu. İsrail’in hava saldırısında en az 12 kişi ölürken, kurtarma ekipleri iki katlı binanın enkazı altında kalan 12-15 üyeli Azzam ailesinden hayatta kalan olup olmadığını bulmaya çalışıyor.

El Cezire, saldırıda Azzam ailesinden 12 kişinin öldüğünü belirtirken, beşinci gününe giren çatışmalarda şu ana kadar en büyük sivil kayıp yaşandı. Filistinli sağlık yetkilileri, bir başka saldırıda bir aracın vurulduğunu ve araçtaki üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

AP haber ajansı, İsrail’in hava operasyonlarının Kassam roketiyle saldırı düzenleyen Hamas militanlarını hedef alıyormuş gibi görünse de sivillerin hayatına mal olduğunu, İsrail sahil güvenlik botlarının ise Gazze’nin kıyı şeridindeki yolda bulunan Hamas’a ait tesisleri makineli tüfek ve top atışına tuttuğunu belirtti.

Altıncı gününe giren çatışmalarda, Pazar günü sonunda 86 Filistinli hayatını kaybederken, 270 Filistinli de yaralandı. Hamas militanlarının İsrail üzerine gönderdiği Kassam roketleri ise üç İsraillinin ölümüne, onlarcasının yaralanmasına neden oldu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyinde Ez-Zeytun mahallesindeki Azzam Apartmanı'na düzenlediği saldırıda 1'i çocuk, 2'si kadın 4 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bu saldırının ardından, İsrail'in bu sefer bir aracı vurduğu ve araçtaki üç kişinin öldüğü açıklandı.

HAMAS ÜZERİNE BOMBA YAĞIYOR
ABD Başkanı Barack Obama, bölgedeki şiddeti sona erdirmek için rol oynayabilecek taraflarla görüştüklerini ifade ederken, İsrail’in hava operasyonlarını genişletebileceği uyarısında bulundu.

Obama, Myanmar’a geçmeden önce Tayland’dayaptığı açıklamada, “Önümüzdeki 24,36 ve 48 saatte ne yapabileceğimizi göreceğiz” ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ise her iki tarafa acil ateşkes çağrısını yineledi. Ateşkes sağlanması için bölgeye hareket edeceğini ifade eden Mun, heyetiyle beraber ne zaman bu ziyarette bulunacakları yönünde bir tarih vermedi.

İsrail ise hava ve denizden başlattığı bombardımana durmaksızın devam ediyor. İsrail’n savaş gemilerinden kıyı bölgesine açılan ateşin, Hamas’a ait militanların ve silahların saklandığı düşünülen evleri hedef aldığı belirtildi. Hamas ise dün İsrail üzerine 100’den fazla Kassam roketi gönderirken, bu roketlerin 40 tanesi İsrail’in Çelik Kubbe hava savunması tarafından engellendi. En az 10 İsraillinin şarapnel parçalarından yaralandığı ifade edildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı