Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Netanyahu: Operasyonları genişletmeye hazırız

16 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ı ''bilerek sivilleri vurmak ve Filistinli sivillerin arkasına saklanmakla'' suçladı.

Başbakanlık binasında basın mensuplarına Gazze'ye yönelik saldırıları değerlendiren Netanyahu, Hamas'a sert mesajlar gönderdi.

Netanyahu, ''Son günlerde Hamas, bir milyon İsrailliye normal hayatı imkansız hale getirdi. Vatandaşlarının yarısı ani roket saldırısına maruz kalan hiçbir hükümet buna müsaade etmez ve İsrail de etmeyecektir. Bu benim hükümetimin, Gazze'deki terörist yapılanmalara karşı yürüttüğü bir operasyondur. İsrail halkını savunmak için gerekli olan her türlü tedbiri alacağız'' diye konuştu.

İsrail ordusunun yedi yıl önce Gazze'den çekilmesinin ardından, bölgenin tamamıyla Hamas'ın ele geçtiğini ifade eden Netanyahu, Hamas'ı, Gazze'yi teröristlerin kalesi haline getirmek ve İsrail topraklarına sürekli olarak füze atmakla suçladı.

-''İsrail sivillerin zarar görmemesi için her şeyi yapacak''-

''Teröristler iki tane savaş suçu işliyor'' diyen Netanyahu, ''Hamas, bilerek hem sivilleri vuruyor hem de Filistinli sivillerin arkasına saklanıyor. İsrail, sivillerin yaralanmaması için her türlü önlemi alıyor. Hamas bilerek çocukları hedef alıyor. Bu gerçeğe rağmen, İsrail sivillerin zarar görmemesi için her şeyi yapacak'' ifadesini kullandı.

İsrail'in saldırılar karşısında kendini savunma hakkını kullandığını yineleyen Netanyahu, Amerikan başkanı Obama'ya İsrail'e kendini savunma hakkından dolayı verdiği desteğe teşekkür etti. Netanyahu telefon diplomasisiyle de son 24 saatte Fransa lideri Hollande, BM sekreteri Ban Ki-mun, AB Dışişleri Bakanı Catherine Ashton ve Ortadoğu dörtlüsü özel temsilcisi Tony Blair ile görüştüğünü ve tüm liderlerin İsrail'in kendini savunma hakkını anlayışla karşıladıklarını kaydetti.

Netanyahu, İsrail'in sivillere yönelik saldırıları asla tolere etmeyeceğinin altını çizerek, Hamas'ın bu mesajı net bir şekilde anlamış olmasını umduğunu sözlerine ekledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı