Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Terörle mücadele eleştirisi

13 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Terör konusunun Türkiye'de can yakıcı bir sorun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yüklenerek 'Ben geceleri rahat uyuyamıyorum, beyefendi rahat uyuyor. Tek derdi ben nasıl cumhurbaşkanı olacağım. Şehitlerin sırtına binerek olamazsın' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Türkiye'yi kucaklayan bir anlayışa ihtiyacımız var. Biz şiddete bel bağlamadan bu sorunu çözmek zorundayız. Gençlerimiz terör örgütünün tuzağına düşmemeli, bu ülkede huzur içinde yaşamalıyız. Cin şişeden çıktı, hükümet hala farkında değil. 30 yıldır çözülemeyen bir sorun var. AKP hükümeti herkesi kucaklayacak bir çözüm üretemedi. Sorunumuz budur. Olaylara insani pencereden bakmak zorundayız. Halk ile terörü ayırmak zorundayız.

ÜLKEYİ BU HALE GETİREN ERDOĞAN'DIR

Devlet her ne olursa olsun demez, devlet kan davası gütmez, devletin asabı bozulmaz, devlet öfkeyle iş görmez. Devleti yönetenler kin ve nefret tohumu saçıyorsa, barış olmaz. Bunlar 10 yıldır tek başına iktidarlar. 10 yıl önce terörür sıfır noktasında aldılar. Şimdi her yerden feryat yükseliyor. Muhalefet ve medya devleti yönetmiyor, asıl sorumlu olan iktidar. Ülkeyi bu hale getiren Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ona göre herkes suçlu, kendisi suşsuz. Devleti yöneten sensin.

NASIL UYKU UYUYORSUN?

CHP bu sorunu çözer, biz yeri zamanı gekir risk de alırız. Memleketin dört bir yanından feryat figan yükseliyor. Benim askerlerimin saçlarının teline bile zarar gelsin istemem. Erdoğan'a sormak isteirm Dicle kenarında dul bir kadının koyununu kurt koparsa Allah onun hesabını senden sorar. Gencecik kuzularımızı kurtlar kaptı. Erdoğan her şehit haberinden sonra aynaya bakıyorsun. Nasıl uyku uyuyorsun. Sen çocuğunu nasıl sevebiliyorsun. Ya insanda ahlak olur, vicdan olur, 17 fidanımızı toprağa bile vermeden o kendi ailesini anlatıyor.

BU BİR PATALOJİK VAKADIR
Bu bir patolojik bir vakadır. bu sıradan bir vatandaş olsaydı hekimze teslim eder sorunumuz kalmazdı. Ama patolojik vakanın kendisi başbakan. Tek bir yolu var millete teslim ediyorum, hesabını görün. Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı bu beni aşar diyor. Kim karar verecek Erdoğan verecek. Bütün bakanlar kurulu her kararda bu beni aşar diyorsa bu ülkenin sorunları çözülmez. AKP sorunların merkezidir.

ŞEHİTLERİN SIRTINA BİNEREN CUMHURBAŞKANI OLAMAZSIN

Sorun çözülmezse maliyetini bu ülkenin fakiri öder. Şehit yakınları yürüyor hepsi fakir fukara insanlar. Yemen türküsünü biliyorsunuz zenginimiz bedel öder askerimiz fakirdendir der. O fakirlerin hayatı bu kadar ucuz mu? Yüreğinde insan sevgisi olan bütün yurttaşlarım AKP'ye karşı daha dirençli olmalıdır. Türkiye pek çok sorunla karşı karşıya ama can yakıcı sorun bu sorundur. Türkiye şiddet sarmalından dışarı çıkamıyor.Ben geceleri rahat uyuyamıyorum beyefendi rahat uyuyor. Tek derdi ben nasıl cumhurbaşkanı olacağım, şehitlerin sırtına binerek olamazsın.

BEDELİ FAKİRİN ÇOCUĞU ÖDÜYOR

Hem içeride hem de dışarda bela arıyor. Bu siyasetin sonu geldiğimiz noktadır. Acı var, gözyaşı var, şiddet nefret ve kin var. Bu değerleri yeniden kazanmak zorundayız. Kendisini defalarca uyardım. Başbakan ya şiddet dilini kullanma ya da sus dedik. Hayır ben istediğim gibi konuşurum dedi. Ama bunun bedelini senin ailen değil fakirin çocuğu ödüyor. Bizim barışa ihtiyacımız var. Bizim eleştirileri dinlemeye ihtiyacımız var. Bizim kendi bölgesinde sorunları çözülmüş başı dik bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. İktidarı denediniz geldiği nokta meydanda. Demokrasilerde kendi halkına ağır bedeller ödeten bir hükümet koltuğunda oturamaz.

CHP ÇÖZÜM ÜRETEN BİR PARTİ

Bize düşen görev halkla beraber olmaktır. Bir barış denizini hayata geçirmek zorundayız. Geldiğimiz nokta iç açıcı bir nokta değidir. Eğer yöneticiler toplumu kutuplaştırıyorsa Türkiye'de barışı sağlayamayız. Biz parlementoda varolan bütün sorunları çözmek isteriz. Gensorudan şikayet ediyorlar. Gensoru iktidara hesap sorma yoludur. Sen yolsuzluk yapacaksın da ben gensoru vermeyecek miyim? Hiçbir şeye red cevabı vermedik. Ülkenin yararına ise evet diyoruz. Bize derlerdi ki CHP çözüm üretmez. Çözümü üreten partiyiz. Çaba harcayan partiyiz.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı