Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Aygün ifade verdi

17 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün kendisini kaçıran PKK'lılardan şikayetçi oldu.

PKK tarafından kaçırılan ve 48 saat sonra serbest bırakılan Aygün, kaçırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında savcıya 'müşteki' sıfatıyla ifade verdi.

Aygün ifadesinde ''İki gün boyunca beni silah zoruyla kaçırıp alıkoyan, özgürlük ve güvenliğime tehdit oluşturan PKK mensuplarından davacı ve şikayetçiyim'' dedi.

Aygün, 4 sayfalık ifadesinde Tunceli Adliye Sarayı'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Osman Altınkaya'ya kaçırılmasına ilişkin bilgileri aktardı.

Savcılıkta kendisine gösterilen albümdeki terörist fotoğraflarını inceleyen ve kendisini kaçıran teröristleri teşhis etmeye çalışan Aygün, ifadesinde şunları söyledi:

''Bana gösterilen albümde bulunan fotoğrafları tek tek inceledim. Bu fotoğraflar içerisinden 11. sırada bulunan kişiyi, 'Azad' kod adlı PKK'lıya benzettim. Ancak tam ve net bir biçimde teşhis ettiğimi söyleyemem. 132'nci sırada bulunan kişinin beni kaçıran PKK'lılar içerisinde yer almadığını kesin bir biçimde söyleyebilirim. İki gün boyunca beni silah zoruyla kaçırıp alıkoyan, özgürlük ve güvenliğime tehdit oluşturan PKK mensuplarından davacı ve şikayetçiyim.''

'TUHAFLIK HİSSETTİM'
Aygün, kaçırılma anına ilişkin olarak ise 'yol boyunca bir araç tarafından takip edildiklerini ve bir tuhaflık hissettiğini dile getirdi.

İfadesinde bir kişinin aracının önüne atladığını anlatan Aygün, yolun 35. kilometresindeyken ise 2 örgüt üyesi tarafından durdurulduklarını dile getirdi.

'KANDİL'E GÖTÜRÜLECEKTİM'
Aygün ifadesinde ayrıca PKK elebaşlarından Bahoz Erdal'la görüşülmeseydi Kandil'e götürülebileceğini de düşündüğünü' söyledi.

İKİ GÜN SONRA SERBEST BIRAKILDI
Milletvekili Aygün'ün kaçırıldığı gün başlatılan soruşturma kapsamında, Aygün'ün alıkonulmadan önce yanında bulunan Kadir Merkit ve Deniz Tunç'un ifadeleri alınmıştı.

CHP’li Hüseyin Aygün, Pazar günü Ovacık ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından kaçırılmıştı. Aygün, yaklaşık 48 saat sonra serbest bırakılmıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı