Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İran yardım istedi

15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı Cumartesi günü ardı ardına gelen iki depremin ardından bugün yardım çağrısı yapan İran'a ilk yardım Türkiye'den geldi.

İran Kızılayı insani yardımları kabul ederken, Türk yardım görevlilerinin ise geri çevrildiği belirtildi.İran basını, Türk arama kurtarma ekibinin yerel kuruluşlarla koordinasyon içinde olmadığı gerekçesiyle Türkiye'ye geri gönderildiğini yazdı.Bu arada Azerbaycan da yardım malzemesi yüklü 35 TIR'ı İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletine gönderdi.

Aralarında ABD'nin de olduğu çok sayıda ülke de İranlı depremzedelere yardıma hazır olduklarını duyurdu. Papa 16. Benedikt de uluslararası toplumdan, İran'da depremden mağdur olanların yardımına koşmalarını istedi.İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletini vuran depremde 300'den fazla insanın hayatını kaybetmişti. Deprem bölgesinde acil gıda, su ve çadır ihtiyacının olduğu belirtiliyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı