Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İİT, Suriye için toplanıyor

15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı İslam İşbirliği Teşkilatı kuruluşundan bu yana 13 olağan, 4 olağanüstü zirve toplantısı düzenledi.

Mekke'de bugün başlayan İİT'nın 4. olağanüstü zirve toplantısı, yarın da devam edecek. Kurulduğu 1969 yılından itibaren 13 olağan, 4 olağanüstü zirve toplantısı düzenleyen İİT, ilk zirvesini Dennis Micheal Rohan adında Avustralyalı bir Hristiyanın 21 Ağustos 1969 tarihinde Mescid-i Aksa'yı yakma girişiminin ardından düzenlemişti. Teşkilata üye ülke temsilcileri ilk defa 22-25 Eylül 1969 tarihlerinde Fas'ın başkenti Rabat'ta bir araya geldi.

İslam ülkelerindeki çeşitli sosyal sorunlara çözüm aranan zirve toplantılarında, Filistin, Mescid-i Aksa, Kudüs, Afganistan, Irak-İran çatışması, Azad Keşmir, İslami Dayanışma Fonu ve Ortak Arap Pazarı oluşturulması, İslam ümmetinin ilerlemesinde bilgi ve ahlakın rolü, Ortadoğu'da silahsızlanma gibi konular ele alındı.

İİT'nın 4.olağanüstü toplantısı, 14-15 Ağustos tarihlerinde Mekke'de 47 ülkenin katılımı ile gerçekleşiyor. Zirvenin gündemindeki öncelikli konular, Suriye krizi, Filistin meselesi ve Rogingya Müslümanlarının durumu.

Muhabir: Ahmed es-Sersavi - Meryem Kasım - Hacer Başer / Fatih Okumuş

Yayıncı: Selçuk Aval


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı