Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de şiddet

10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Uluslararası toplumun baskılarına direnen Suriye yönetimi, sivillere yönelik operasyonlarına devam ediyor.

Şiddet olaylarının hız kesmeden devam ettiği ve her geçen gün iç savaşa sürüklenen Suriye’de Esad rejimi, direnişin güçlü olduğu Humus, Halep, Hama, Dera ve İdlib’de sivillere yönelik hava ve kara operasyonlarına devam ediyor. Ülkedeki gözlemcilerin varlığı şiddet olaylarının yaşanmasına engel olmazken, iç karışıklık ve savaşın bir türlü bitmediği Suriye'den ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Halkın özgürlük ve demokrasi talebine kurşun ve bombalarla karşılık veren Esad rejimine bağlı güvenlik güçleri, keskin nişancı tüfekleri ile sokaklarda insan avına çıkıyor.

Muhalifler tarafından paylaşım sitelerine koyulan görüntülerde keskin nişancı kurşunu ile vurulmak istemeyen Suriyelilerin bulundukları yerden karşı sokağa koşarak geçtiği görülüyor. Helikopter, tank ve havan topu saldırılarına hedef olan şehirlerin üzerinde büyük duman bulutlarının oluştuğu görülürken, isabet alan evlerin yandığı görülüyor.

Ayrıca Esad rejimi askerlerince çekilen bir görüntüde ise sivil bir vatandaşın canlı canlı başına kadar toprağa gömüldüğü ve ardından üzerine toprak atılarak ölümüne sebebiyet verildiği görülüyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne göre güvenlik güçlerinin dün geceki operasyonunda 17 kişi hayatını kaybetti


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı