Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tutuklu vekile çözüm

18 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Devlet Bahçeli, 19 Mayıs 1919 şuurunun gençliğe kazandırılmasının milli varlık açısından önemli olduğunu söyledi.

Bahçeli, kindar olmak yerine; kudretli, kuvvetli ve kul hakkını gözeten bir şahsiyet kalitesiyle pişmiş gençliğin tek dilekleri olduğunu vurguladı. Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili düzenlemeleri eleştirdi.

Bahçeli, söz konusu uygulamaların MHP iktidarında son bulacağını söyledi.

19 Mayıs 1919 şuurunun gençliğe kazandırılmasının milli varlık açısından hayati derecede önemli olduğunu ifade eden Bahçeli, "Gençlerimizin, yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili, milli kültürüne saygılı, bağlı ve en az milli mücadele kahramanları kadar ideal ve inanç sahibi insanlar olarak yetişmeleri bize göre şarttır. Kindar olmak yerine; kudretli, kuvvetli ve kul hakkını gözeten bir şahsiyet kalitesiyle pişmiş gençlik hepimizin ümidi ve tek dileğidir. Yüreği millet sevgisi ile dolu; erdemli, insanlığa, ülkesine, ailesine ve kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan bir gençlik sayesinde Cumhuriyetimizin 100., 19 Mayıs’ın 104. yıldönümünde, 'Lider Ülke Türkiye' hedefine ulaşmak imkan dahilinde olacaktır." diye konuştu.

ŞAMPİYON OLAN GALATASARAY'I KUTLADI
Konuşmasında Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk maçı sonrasında yaşananlara da değinen Bahçeli, şike ile ilgili yargısal sürecin bir an önce sonuçlandırılarak, Türk futbolunun üzerindeki sis bulutunun dağıtılmasını istediklerini söyledi.

Şampiyon olan Galatasaray Kulübü'nü kutlayan Bahçeli, "Özellikle Fenerbahçe - Galatasaray maçından sonraki şiddet ve vahşet yüklü manzaralar, kupa töreninin bile karanlıkta yapılması, stat içindeki koltukların sökülüp atılması üzerinde herkesin çok dikkatli bir şekilde değerlendirme yapması elzem hale gelmiştir. Şu kadarını ifade etmeliyim ki, saha içinde ve dışında yaşanan çirkin ve tehlikeli olayları asla Fenerbahçe Kulübümüzle ilişkilendirmemek gerekmektedir. Bir avuç kendini bilmezin polise taşlı sopalı saldırması, sporu terörize etmeye kalkışması, kamu araç ve mallarına ahlaksızca zarar vermesi kesinlikle sarı lacivert ruha, vicdana ve edebe aykırı ve uzaktır." açıklamasında bulundu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı