Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Burada kaza yapmak serbest

10 Mayıs 2013 Cuma günü yayınlandı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Dünyada 1 milyon 200 binin üzerinde trafik kazalarından kaynaklı ölümler oluyor ve aynı şekilde yaralanan insan sayısı 20 milyon ila 50 milyon arasında değişiyor.

Savaşlarda bile bu kadar ölüm hadisesi yaşanmıyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, ATO Congresium'da düzenlenen '4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nin açılış törenine katıldı.

Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Aklımızdan çıkmayan husus yolların kralı olmaz, kuralı olur' kural ihlali yapmayacağız, sollanmayan yerde sollama yapmayacağız, yani kurallara uyacağız rahat edeceğiz.

Söylemesi kolay da yapması her zaman kolay olmuyor. Genç yaşa hızlı öl, cesedin yakışıklı olsun' diye bir tabir var. Bunu değiştirmenin vakti çoktan geldi. Bir insanı yaşatmak için bütün dünyayı versek yine de önemli değil. Mutlaka insanı yaşatmamız lazım. Onun için bölünmüş yollar yapıyor, trafik emniyet teşkilatı
denetliyor. Sürekli kurallarla ilgili sürücüleri uyarıyor. Amaç trafikte bir insanımızın dahi burnu kanamasın. Dünyada 1 miyon 200 binin üzerinde trafik kazalarından ölümler oluyor ve aynı şekilde yaralanan insan sayısı 20 milyon ila 50 milyon arasında değişiyor. Savaşlarda bile bu kadar ölüm hadisesi yaşanmıyor" dedi.

Her gün 3 bin 500'e yakın insanın hayatını kaybettiğini belirten Yıldırım, gelişmiş ülkelerde bu oranın
daha da aşağılara indiğini ifade etti.

Az gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 90'lara kadar çıktığına dikkati çeken Yıldırım, yollara yapılan yatırımların insanı yaşatmaya yapılan yatırımlar olduğunu dile getirdi. Bakanlık olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler veren Yıldırım, "Yolları böldük, ülkeyi birleştirdik. Bugün 74 ilimiz birbiriyle doğrudan bölünmüş yolla birbirine bağlanır hale geldi. Yaptığımız tespitlere göre bölünmüş yollardaki trafik kazalarındaki azalma miktarı yüzde 50'yi buluyor" şeklinde konuştu.

BAKAN YILDIRIM'DAN 'TATİLCİLERE UYARI'
Kazaların yüzde 87'sinin insan unsurundan kaynaklandığını söyleyen Yıldırım, bunların 'ihmal ve ihlalden' kaynaklandığını dile getirdi. Yıldırım, "Yaz aylarına giriyoruz, kanımız ısındı. Artık yerimizde duramıyoruz. Bir an önce tatillere gitmek istiyoruz. Gidelim ama geri geleceğimizi de mutlaka düşünelim. Sağ salim gidelim. 'Sevdiklerimizi üzmeyelim, kurallara uyalım yolların kralı olmayalım" ifadelerini kullandı.

Ekonomik ömrü bitmiş araçların trafikten çekildiğini hatırlatan Yıldırım, 100 bin aracın trafikten çekildiğini ve hak sahiplerine 400 trilyon yapıldığını dile getirdi. "Gençler trafik kazalarındaki ölümlerde birinci sıralarda olmasın. Başarıda birinci sırada olsun" diyen Yıldırım, bu konunun vatandaşların ortak meselesi olduğunu ifade etti.

Yaşadığı bir anısını anlatan Yıldırım, "Kuralların hatasız uygulanmasında mutlaka daha sorumlu bir vatandaş olarak davranmak zorundayız. Buna ihtiyacımız var. Kazalarda genç insanlarımızı, vatandaşlarımızı kaybetmemek için bunu çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Güler ise, trafik kazalarını önlemek için alınan önlemler hakkında bilgiler vererek, "Siz sevgili gençler, büyüklerin yaptığı hataları yapmayacak ve büyükleri uyaracaksınız" dedi.

En gelişmiş toplumların kurallara en iyi uyan toplumlar olduğunu anlatan Güler, kurallara uyan toplumun en güvenli toplum olduğunu ifade etti


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı