Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Deniz Gezmiş heyekeli kayboldu

8 Mayıs 2013 Çarşamba günü yayınlandı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde öğrenciler, bahçeye dikilen Deniz Gezmiş heykelinin kaldırılmasını protesto etti.

Fikir Klüpleri Federasyonu (FKF) tarafından Mimar SinaN Güzel Sanatlar Üniversitesi Bahçesi'ne dikilen Deniz Gezmiş Heykeli, iddialara göre okul yönetimi tarafından kaldırıldı. Durumu protesto eden Mimar Sinan Üniversitesi Öğrencileri, okulun önünde toplandı. Diğer üniversitelerden de öğrencilerin katıldığı eylemde "hırsız rektör" sloganları atıldı.

Burada basın açıklaması yapan bir öğrenci, "Başka bir üniversitede böyle bir şey olsa ne tepki vereceğimizi bilmiyoruz ama adı güzel sanatlar üniversitesi olan bir üniversite bu şekilde bir şey yaşanması anlaşılır gibi değil. Heykeli alana kadar buradan gitmeyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından bir grup öğrenci üniversiteye girerek rektörle görüştü. Görüşmenin ardından öğrencilerin hep birlikte üniversiteye girerek heykelin dikildiği yerde basın açıklaması yapmalarına izin verildi.

Burada rektörle görüşmeleri hakkında bir açıklama yapan öğrenciler, "Cuma günü bize heykeli teslim edeceklerini söylediler. Heykelin akıbetini bilmiyoruz ama cuma günü heykeli alacağız" diye konuştu.

Öğrenciler rektörün heykel sözü ardından eylemi sonlandırdı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı