Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Nasreddin Hoca'nın eşeğini hatırlattı

7 Mayıs 2013 Salı günü yayınlandı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Biz terörün bitmesi ile ilgili konuşmuyoruz. Terör bitecektir ve terör bitmelidir ama terör karşılığında milletimiz ve devletimiz pazarlık konusu yapılamaz. Bizim asıl vurgulamak istediğimiz budur" dedi.

Uluslararası Politika Akademisi'nin Denizli Genç İşadamları Derneği himayesinde düzenlediği 1. Siyaset Okulu Programına katılmak üzere Denizli'ye gelen Vural, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Çözüm sürecini değerlendiren ve bu konuda hükümetin tavrını eleştiren Vural, 1999 yılında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın örgüt üyelerine "silahı bırakın" çağrısı yaptığını hatırlatarak, "O zaman diz çöktü, çöktürüldü. Şimdi sen diz çöküyorsun aradaki fark bu. Bir devlet terör örgütünü muhatap alır da pazarlık yaparsa terörü meşrulaştırır. Başbakan, 'al ver' süreci yok diyor. Benin aklıma Nasrettin Hocanın fıkraları geliyor. Karayılan'ın, Öcalan'ın yol haritaları hepsi ortada" diye konuştu.

Oktay Vural, bir gazetecinin "çözüm süreci devam ederse MHP'nin nasıl bir strateji izleyeceği"ni sorması üzerine, şunları kaydetti:

"Çözüm süreci devam ederse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti kalmayacaktır. Bu bakımdan bu süreci tersine çevireceğiz. Sürecin sonucunda bedel ödeyecek milletimizdir. Eğer bu süreci tersine çevirirsek, milletimiz bedel ödemekten kurtulacaktır."

Bugün yapılmak istenenin milleti tarihinden, geçmişinden, değerlerinden kopartmak olduğunu ileri süren Vural, parti olarak tarihine, geçmişine ve değerlerine, milletin geleceğine devam etmesini ilelebet sağlayacak bir süreci devam ettirmek istediklerini vurguladı.

Bunun için yapılması gereken tek şeyin sürecin durdurulması olduğunu savunan Oktay Vural, "Biz burada terörün bitmesi ile ilgili konuşmuyoruz. Terör bitecektir ve terör bitmelidir ama terör karşılığında milletimiz ve devletimiz pazarlık konusu yapılamaz. Bizim asıl vurgulamak istediğimiz budur" dedi.

Muhabir: İbrahim Süzer

Yayıncı: Mehmet Güldaş


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı