Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Belçika'da Cehennem Gecesi

5 Mayıs 2013 Pazar günü yayınlandı Belçika’nın Wetteren kentinde kimyasal yüklü bir trenin nakliye sırasında alev alması sonucu meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybederken 33 kişi de yaralandı.

Yetkililer, olayın nasıl meydana geldiğini henüz bulamazken araştırmaların devam ettiğini ifade etti.

Yerel saatle 02.30 sıralarında meydana gelen olay Hollanda’dan gelen vagonların nakliyesi sırasında meydana geldi. Almanya’ya malzeme taşıyan kargo treninin Hollandalı makinisti olay sonrası kurtarılırken yetkililer kazada yaralananların makinisti kurtarmak için müdahalede bulunanlar olduğunu ifade etti.

Yetkililer olay sırasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 30’dan fazla kişinin zehirlendiğini ifade etti.

Belçika Demiryolları Kurumu Infrabell Sözcüsü Thomas Baeken olayla ilgili açıklamasında, “Geçtiğimiz gece saat 2 sularında Hollanda-Belçika istikametinde kimyasal maddeler nakliye eden bu yük treni raylardan çıkarak patlama ve yangına sebep oldu. Gerekli tüm yerler anında müdahale ettiler ve herkes durumu kontrol altına almak için elinden geleni yaptı. Şu an yaptığımız hasar tespit raporu ve varsa bölgede yayılmış olabilecek kimyasal gazların seviye ölçümü. Kazanın neden ve nasıl olduğu konusunda şu aşamada bir şeyler söylemek için henüz çok erken ve bu konuda detaylı bir soruşturma devam ediyor. Dolayısıyla incelemelerin sonucunu beklemek zorundayız. Şu ana kadar yalnızca bir insan kaybımız var ancak onun da bu kazayla ilişkili olup olmadığını henüz tam bilmiyoruz. Bu hayatını kaybeden kazanın olduğu noktaya çok yakın yaşayan yaşlı bir kişi ama dediğim gibi kimyasal gazların ölümünde etkisi oldu mu bu araştırılıyor. Şu aşamada olayın 500 metre çevresi güvenlik çemberine alınmış durumda. Yaya ve araçların geçişine izin verilmiyor" dedi.

Olayın görgü tanıklarından Gillis Hubert ise açıklamasında, “Olay anında yatağımda uyuyordum ve birden bire büyük bir patlama sesi ile uyandım. Kalkıp baktığımda trenin raylardan çıkmış olduğunu gördüm. Tren raylardan çıkmış olduktan dakikalar sonra alevler yükselmeye başladı ve yangın büyüdü. Ondan da birkaç dakika sonra iki büyük patlama daha meydana geldi. Uzaktan görmeme rağmen alevleri ve siyah dumanları rahatlıkla görebiliyordum. Burada konuşulanlara göre 1 ölü ve 33 yaralı var ancak ölen kişinin ölüm nedenini hala araştırıyorlar. Bildiğimiz şey 33 yaralının olaya ilk müdahale eden kurtarma ekibi elemanları olduğu. Sanıyorum kimyasallardan zehirlendiler. Bildiğiniz gibi bu bir yolcu treni değil kargo treniydi ve treni kullananın Hollandalı bir makinist olduğu ve kurtarma ekipleri tarafından zamanında trenden uzaklaştırıldığı söyleniyor. Oldukça şanslıymış o da hayatını kaybedebilirdi. Burada duyduğumuza göre tren Almanlara ait. Büyük bir Alman kimya fabrikasının malzemelerini taşıyormuş" dedi.

Olayın bir başka şahidi Femke Mertens ise, “Ben de alevleri ve dumanı gece penceremden gördüm. Çok büyük bir yangın meydana geldi. gece 3 civarı gibi çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis aracının geldiğini gördük. Şu anda artık kendimizi güvende hissediyoruz. Bugün her zaman ki gibi kafemi açtım müşterilerim tüm gündür bu olayı konuşuyorlar. Bu olay nedeniyle herkes buraya geldi zaten. İşler açıldı sizin anlayacağınız" dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı