Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Hiçbir şeyin pazarlığını yapmadık'

29 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, çözüm sürecinde bir pazarlığın olmadığını vurguladı.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Kadın Meclisi'nin düzenlediği 2. Kadın Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda Türk bayrağı ve Atatürk posterinin yanı sıra tribünlerde açılan terörist başı Abdullah Öcalan posterleri ve afişler dikkat çekti.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Kürt sorununu barışçıl ve demokratik bir yöntemle çözmeyi denediklerini belirterek, "Bizler bu mücadeleyi başarıya ulaştırmayı size verilmiş bir söz ve size karşı yerine getirilmesi gereken bir görev olarak biliyoruz. Bu mücadeleyi büyüteceğiz, başarıya ulaştıracağız. Siz evladını yitirmiş annelere onurlu bir barışı armağan edeceğiz" diye konuştu.

Çözüm sürecinde ne tür bir pazarlığın yapıldığına dair kamuoyunda bir algı oluştuğunu hatırlatan Kışanak, "Buradan tüm Türkiye kadınlarına sesleniyorum. Hiçbir pazarlık sizin evlatlarınızdan daha kıymetli olabilir mi? Hiçbir alışverişin, hiç bir 'ne alındı, ne verildi' sorusunun sizin evlatlarınızın canının yanında bir kıymeti var mıdır? Bizler Kürt kadınları, Kürt siyasal hareketi ve Kürt halkının önderi Öcalan bu süreci sizin evlatlarınıza armağan ediyor. Hiçbir pazarlık yapmadık. Biz sadece ve sadece bu ülkede yaşayan herkes eşit olsun, özgür olsun, haklarını kullansın, akan kan dursun, barış olsun, çözüm olsun, herkes evladına kavuşsun istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Bizler kadınların özgürlük mücadelesine inananlar size şunun teminatını veriyoruz; bir barış olacaksa onurlu olacak, bir barış olacaksa demokratik olacak, bir barış olacaksa özgürlükçü olacak" diyen Gültan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kürt sorunu ağır bir sorun. Büyük acılar yaşadığımız, büyük travmalar yaşadığımız bir sorun. Bu sorunu çözmeye biz kadınlar öncülük etmek istiyoruz. Demokratik mücadele, demokratik kurtuluş, barış ve çözüm mücadelesine biz kadınlar öncülük etmek istiyoruz. Ve Türkiye'deki tüm kadınlar gelin birlikte el ele verelim barışı, çözümü ve özgürlüğü hep beraber kazanalım diyoruz. Kadınların öncülük ettiği bir çözüm sürecinin kaybedeni olmayacaktır. Kadınların el ele verdiği, yan yana durduğu, güçlerini birleştirdiği bir barış sürecinin asla kaybedeni olmayacaktır. Hem kadınlar kazanacak, hem Kürt halkı kazanacak hem Türkiye'deki tüm kadınlar kazanacaktır."
Kışanak konuşmasının sonunda ise Türkiye'de yaşayan bütün kadınlara seslendi ve "Gelin hep beraber barışı paylaşalım, hep beraber kazanalım" dedi.

"ÇÖZÜM İSTENİYORSA ÖCALAN'IN DİYOLOG KURACAĞI KOŞULLARIN OLUŞMASINI İSTİYORUZ"
"Kürt kadınları olarak, Kürt siyasetçileri olarak barışa ve demokratik çözüme hazırız, bunun mücadelesini veriyoruz, bunun bedelini ödüyoruz" diyen Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk da, şöyle konuştu:
"Mevcut koşullarda Öcalan'ın barışa ve çözüme etkin ve işlevli katılımı mümkün değildir. Bu nedenle eğer barış isteniyorsa, eğer bir çözüm isteniyorsa bunun koşullarının ve zeminin yaratılması gerekiyor. Bu bakımdan sayın Öcalan biz Kürt kadınları açısından kırmızı çizgidir. Öncelikle müzakere koşullarının yaratılması gerekiyor. Öcalan'ın Kürt halkına sesleneceği, diyolog kuracağı koşulların yaratılmasını istiyoruz. Barış için bunun zorunlu olduğunu belirtiyoruz."

"BU TOPRAKLARA BARIŞI BİZİM MÜCADELEMİZ GETİRECEK"
"Barış tek taraflı adımlarla gerçekleşmez" diyen Tuğluk, "Barış daha önceki İmralı'daki görüşmelerle gerçekleşemez. Daha önceki Kürt halkının mücadelesi ile de gerçekleşemez. Barış için hükümetin de iktidarın da sorumluluk üstlenmesi ve çaba sarf etmesini istiyorum. Biz Kürt kadınları olarak diyoruz ki örgütlü mücadelemizle, iddialı duruşumuzla biz bu topraklara eninde sonunda barışı getireceğiz, başaracağız" şeklinde konuştu.

Tuğluk, Kürt annelerine ve asker annelerine de seslenerek, "Bir daha çatışmaların yaşanmaması, bir daha ölümlerin yaşanmaması için vicdanlarını, yüreklerini otaya koymaya davet ediyorum" dedi

Tuğluk konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir çatışmaya karşı tüm kadınları 'dur' demeye çağırıyorum. Artık ölümler olmasın istiyoruz, o kadar çok canımızı, cananımızı yitirdik ki artık 'yeter' diyoruz. Hiç kimse yaşamını kaybetmesin istiyoruz. Bunun için kadınlar olarak büyük bir sorumlulukla bu sürecin içinde olmak durumundayız. Kimseden beklemeden, kimseden talep etmeden barışın militanı olmak zorundayız. Bu topraklara barışı bizim mücadelemiz getirecek."

"ÖCALAN'I ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ"
"Biz kadınlar olarak inanıyorum ki Sayın Öcalan'ı özgürleştireceğiz” diyen Tuğluk, “Ve tüm tutsaklarımızı özgürleştireceğiz, buna gücümüz var. Biz istersek, Kürt kadınları isterse hiç bir güç bu kadının önünde duramaz" diye konuştu.

"Özgür, Özerk Kürdistan'ı yaratıncaya kadar mücadelemiz devam edecek" diyen Aysel Tuğluk'un bu açıklaması, "Kürt Ulus-Devletine karşıyız" şeklinde açıklama yapan terörist başı Murat Karayılan ile görüş ayrılığı içinde olup olmadıklarını akla getirdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı